Ana Sayfa
14 Aralık 2021 ( 593 izlenme )
Reklamlar

1 Makao Patakası 1,79 TL. Yeryüzünde Makao Patakası'nın nerede olduğunu bilen var mı?

Türk Lirası sadece dolar ve euro karşısında değil daha önce adını bile duymadığınız Makao Patakası karşısında bile değer kaybetti.

Enflasyondaki artışa rağmen Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirimlerine devam etmesiyle Türk lirasındaki sert değer kaybı hızlandı. Kriz ortalama bir Türk vatandaşı için gıda, ilaç ve diğer eşyaların fiyatlarının da artmasına sebep oldu. 

2021 yılında dünya genelinde dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi olan TL rakipleriyle farkı giderek açıyor.

Sosyal medyadan Türk Lirası'nın daha önce adı bile duyulmayan Makao Patakası parası karşısında bile değer kaybettiğini belirten vatandaşlar ekonomideki kötü gidişe isyan etti.

Makao Patakası nedir?

Makao Patakası; Çin'e bağlı özel yönetim bölgesine ait bir bölge. Kullanılan resmi para birimi Makao ya da Makao Patakası. 1 Makao 1,79 TL'sına denk geliyor!


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İmamoğlu, mobil hijyen filosunu sahaya sürdü Mansur Yavaş kendisiyle televizyona çıkmak isteyen Melih Gökçek'e böyle yanıt verdi: Tedavi olsun muhatap olurum Görüntüler olay yarattı! Metroda elini ağzına sokup direğe sürdü Sedat Peker'e suikast alarmı