Ana Sayfa
05 Kasım 2021 ( 1108 izlenme )
Reklamlar

2022 Asgari Ücretin Ne Kadar Olacağını Söyledi!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, beklentiyi yükseltmenin doğru olmadığını dile getirdi. İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci, önümüzdeki yıl asgari ücretin 3 bin 500 veya 3 bin 600 lira olmasının üzerinde durulduğunu kaydetti.

Türk lirasının döviz kurları karşısındaki değer kaybı ve beraberinde gelen zamlarla ekonomik sorunlar her geçen gün daha da derinleşirken, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi 'asgari ücretle ilgili yanlış bir tartışma yürütüldüğünü' söyledi.

Selvi, bugün yayımlanan yazısında  rakamların havada uçuştuğunu dile getirerek "Öyle yüksek rakamlar söyleniyor ki asgari ücret ne kadar yükseltilirse yükseltilsin kimseyi tatmin etmeyecek. Beklentinin bu kadar yükseltilmesi doğru değil" dedi.

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci, asgari ücretin şu an net 2 bin 825 olduğunu hatırlatarak "Önümüzdeki yıl için asgari ücretin net olarak 3 bin 500 ya da 3 bin 600 lira olmasının üzerinde duruluyor. Sadece asgari ücretin artırılması değil, hane halkının gelir seviyesini yükseltmek için bir dizi hazırlık yürütülüyor" ifadesini kullandı.

ZAMLARIN GÖLGESİNDE ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ

Asgari ücretle ilgili görüşmeler, doğalgaz, elektrik gibi kalemlerde yapılan zamların gölgesinde aralık ayında başlayacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 Ağustos 2020'de açıkladığı 'doğalgaz müjdesinin' üzerinden geçen süre zarfında, elektrik, akaryakıt ve doğalgaza toplam 35 kez zam yapıldı. Yalnızca elektrikte, 2018'den bu yana faturalar yüzde 122 civarında zamlandı.
 
Yoksulluk sınırı, DİSK ve TÜRKİş'in verilerine göre 10 bin liranın üzerine çıktı. Uzmanlar, asgari ücretin yoksulluk sınırının yarısından az olmaması gerektiği konusunda hemfikir. 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Çin aşısında skandalın büyüğü patlamak üzere. Sinovac’ın ürün listesinde CoronaVac yok. Türkiye’den Çinlilere ulaşılamıyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa ettiğini açıkladı Meteoroloji'den sağanak uyarısı Geçinemeyen emekli vatandaş sokak ortasında ağladı. Enflasyonu düşük gösterenler utansın