ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

378 izlenme 17 Şubat 2020
Reklamlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Konuyla ilgili Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Trump'ın Erdoğan'a İdlib meselesinde gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür etti.

Beyaz Saray'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Trump, Erdoğan'a Türkiye'nin insani bir felaketi önlemek için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür etti." bilgisi paylaşıldı.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın cumartesi günü yaptığı telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

TRUMP'TAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Açıklamada, "Başkan Trump, Suriye'nin İdlib ilindeki şiddete ilişkin endişelerini dile getirdi ve Erdoğan'a Türkiye'nin insani bir felaketi önlemek için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür etti." ifadesine yer verildi.

SİYASİ ÇÖZÜM VURGUSU

Trump'ın görüşmede, Rusya'nın Esed rejimine desteğinin son bulması ve Suriye'deki iç savaşın siyasi bir çözüme kavuşturulması için isteğini dile getirdiğine işaret edilen açıklamada, "Trump ayrıca, Libya'da dış güçlerin müdahalesinin durumu daha da kötüye götüreceğini bir kez daha tekrarladı." ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan hakkında suç duyurusu. Adaların işgalini kabul etti Japonya'dan Türkiye'ye geldi ve uyardı: Maalesef Marmara’yı çok kötü bir deprem bekliyor Hükümete yakın yazar, Erdoğan'a sunulan raporu açıkladı Bu gece yarısı benzine dev zam geliyor