Ana Sayfa
14 Şubat 2020 ( 3837 izlenme )
Reklamlar

ABD’nin Türkiye’yi işgal planı devrede!

Konuşma zamanı değil. 

Hele yazma vakti, hiç değil ama şartlar,içimizdeki memleket sevdası vicdanımıza baskı uyguluyor. Yoksa uyuyamıyor, huzur bulamıyoruz.

Hiçbir yanlış, bedelsiz olmaz. Bu insanlar için de böyle, toplumlar için de... İnsan da yaptığı yanlışın bedelini öder, toplum da... 

Matematiğin sevilmediği bir toplumuz. Hesap ve muhasebeden, oldukça yoksunuz.

Sayılarla aramız iyi değil.

Eleştiriden, uyarıdan, hoşlanmayız. 

Nasihatı sevmeyiz.

Mesela şuanda, ömrünü askerlik yaparak geçirmiş insanların, çok kıymetli değerlendirmeleri var. Suriye'de karşı karşıya kalacağımız tehlikeleri, sıralıyorlar. 30 yıl askerlik yapmış insanlar savaşa karşı ama 30 gün bile askerlik yapmamış olanlar savaş istiyor.

Davutoğlu, Rus uçağını vurdu, peşinden NATO'yu aradı. Sonra, ağır tazminatlar ödendi. Buna rağmen, Rusya, "yanlışlıkla" Suriye'de askerlerimizi vurdu. Putin aradı, "pardon" dedi. Sonra yola devam edildi.

"Rüşvet" niteliğinde, büyük anlaşmalar yapıldı. Ha, bu arada, içimizdeki Amerika, tetikçilerine, Rus elçisini kamerelar önünde vurduttu. İşler gerilecek derken, Rusya, ABD'yi suçladı. Türkiye ile gelişen ilişkileri bozmadı.

Ardından, S400 alındı

Putin'le sokakta, dondurma yalandı.

Şimdi, bütün bunlar, bir çırpıda silindi gitti.

Ne ABD'yi çok rahatsız eden S400'den haber var, ne de almayı düşündüğümüz Rus açaklarından. 

ABD'nin Jeffry'si geldi. Rusya'yı "düşman" ilan etti. Türkçe yaptığı konuşmasında "Türk askerinin yanındayız!" dedi.

Türk askerine karşı kullanılmak üzere, YPG'ye verilen binlerce tır silahı, sanki başka bir ülke verdi. Yeni bir tiyatro ile ve yeni bir komplo ile karşı karşıyayız, sayın seyirciler!

"Seyirciler" diyorum çünkü bu halk, seyirci ne yazık ki...

Dış siyasetin, iç siyasete malzeme yapıldığı, güvenlik konularının dahi birer şov konusu yapıldığı AKP Türkiye'sinde, bu "sayın seyircilere" yapılmadık hiç bir uyarı kalmadı. 

Prof. Dr. Haydar Baş, az mı uyardı!

Türkiye'nin önce sistemi değiştirildi. Bunun için 2010'da refrandum yapıldı. Pensilvanya nursuzu, "ölüler bile oy vermeli" dediği, o referanduma, "HAYIR" denmesi için Baş Hoca, bütün bir Türkiye'yi gezdi. "Eğer 'EVET' derseniz, Türkiye'ye demokratik klrallık gelir" diye uyardı.

Ne oldu?

Sonuç "EVET" çıktı, ardından "demokratik krallık" geldi. Devletin kurumları, işlemez hale geldi. 

Meclis sembolik hale geldi. Hiçbir işlevi kalmadı, savaş kararı eskiden meclis kararı ile olurken, şimdi malum... 

Askerliğin tanımını değiştirmişlerdi hatırlayın. "Kendisine verilen görevleri yapar" şeklinde, ucu açık bir tanım yaptılar.

Görevi kim verecek?

NATO mu? 

Jeffry mi!

Pompeo mu!

Trump mı!

Kısacası, ABD mi?

Bunlar Türkiye'yi savaşa sokar, geri çekilirler. Türkiye'yi Rusya'nın önüne atar, kaçarlar. Telefonlara bile çıkmazlar. Uçak vurulduğunda, Beyazsaray telefonları Türkiye'ye kapanmıştı, hatırlayın.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı O'Brıen: "İdlip'te durumlar kötü ama biz dünyanın polisi değiliz; bizim ortaya çıkarmadığımız çatışma için asker gönderecek değiliz. Oraya dalıp 'Türkiye dur, Rusya Dur' demeyeceğiz"

Öyle ise neler dönüyor;

Hulusi Akar, NATO'yu bölgeye çağırdı. ABD'de CIA'nın yan kolu olarak tanınan Rand Corporation adlı düşünce kuruluşu, 276 sayfalık raporunda Hulusi Akar için, "anahtar muhatap" tabirini boşuna kullanmadı.

İki komşu Müslüman ülke savaşacak, birini Rusya destekleyecek, birini ABD. Bir de İran'ı bulaştırırlarsa, emperyalist hesap onikiden vurmuş olacak. İran ve Irak'ı 8 yıl savaştırdılar.

Çok bir şey bilmeye gerek yok. ABD'den üst üste size ziyaretler yapılıyor, "arkanızdayız" deniliyorsa, bilin ki yanlış yoldasınız. 

Türkiye, yanlış yolda ilerliyor.

Suriye'de gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince, devamı geldi. "Erdoğan, tuzağa düştü" filan demeyeceğim. Bu tür uyarılarda geçmişte, çok bulundum.  Tuzağa düşen ve düşürülen, hep Türkiye oldu.

Şimdi Suriye'de en ölümcül tuzağa, Türkiye iktidar eliyle düşürülüyor. İktidar sahiplerinin açıklarından dolayı, ABD'nin yaptığı şantajlar tutmuş, Türkiye eksenini yeniden Atlatik'e kaydırmıştır.

NATO'nun çağrılması işgale davettir!

Yeni bir, 1 Mart Tezkeresi söz konusu!

ABD'nin Türkiye'yi işgal planı devrede!

"Türkiye NATO toprağıdır" sözünün, altı doldurulacak. Suriye bahane, işgal şahane!

NATO'nun 5'in maddesi şöyle der:"Üye üllkelerden birinin ordusu iç veya dış bir savaşta düşerse, NATO üye ülkenin güvenliğini sağlamak için topraklarını işgal eder."

Türkiye, Rusya ile korkutulup,kamuoyu buna razı edilecek.

Emperyalist aklın, bütün hedefi Türkiye!

Suriye olayını,İstanbul'un "çöp toplayıcı" kadrosu, hiç bir zaman doğru okuyamadı. Meseleler, iki belediye arasındaki çöp kavgası veya afiş savaşı seviyseinde görüldü.

ABD'yi, Rusya'yı "devlet aklı" idare ederken,bizi belediye aklı...Bunu bu halka,bir türlü anlatamadık. "İyi çöp toplarlar" diye iktidar ettiler, onlar, iyi mal topladılar. Ülkenin neyi varsa süpürdüler, şimdi 82 milyonun başı kaldı belaya...

Yusuf Karaca / Yeni Mesaj

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Benzin ve motorine yine büyük zam... Dolar 12 ye gidiyor Erdoğan duyurdu: Barış Pınarı Harekatı başladı Türkiye büyük krizin eşiğinde