Ana Sayfa
10 Şubat 2022 ( 4260 izlenme )
Reklamlar

Abdüllatif Şener elektrik özelleştirmesinde yıllardır gizlenen sırrı açıkladı! "Erdoğan bana küstü, 2 ay konuşmadı"

CHP'li Abdüllatif Şener, AKP döneminde bakanlık yaptığı 2004 yılında elektrik dağıtımının özelleştirilmesi kararına ilişkin Erdoğan ile tartıştığını açıkladı. Abdüllatif Şener, Erdoğan ile tartışmasına ilişkin, "2 ay küs kaldık, konuşmadı benimle" dedi.

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (TEDAŞ) 2 Nisan 2004 tarihinde yani Türkiye’nin elektrik dağıtımını yapan kurumun özelleştirilme kapsamına alındığı sırada AKP hükümetinde Başbakan Yardımcısı olan ve Özelleştirme Daire Başkanlığı kendisine bağlı olan Abdüllatif Şener, sürecin nasıl gerçekleştiğini Odatv'den Fethi Yılmaz'a anlattı.

"ERDOĞAN İLE ARAMIZDA TARTIŞMA ÇIKTI"

Bugün CHP Konya Milletvekili olan Abdüllatif Şener, TEDAŞ'ın özelleştirme kapsamına alındığı önemde Erdoğan ile tartışğını anlatarak, "O tartışmadan sonra ben özelleştirme idaresini bıraktım. ‘Kime verirsen ver’ demiştim" ifadesini kullandı.

"ERDOĞAN’LA TARTIŞTIM, 2 AY BENİMLE KONUŞMADI"

2002’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan siyasi yasaklı olduğu için 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başbakanlığındaki AKP hükümetinde Özelleştirme Daire Başkanlığı’nın kendisine bağlı olduğunu söyleyen dönemin Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Özelleştirme Yüksek Kurulu üyesi olarak da görev yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin kurulması sonrasında, özelleştirmelerle ilgili kendisiyle tartıştığını ifade eden Abdüllatif Şener, süreci şöyle anlattı:

"Erdoğan hükümetindeki ilk haftalarda, onun yöntemiyle bu işin yapılamayacağını söylediğim için aramızda tartışma çıktı. O tartışmadan sonra ben özelleştirme idaresini bıraktım. ‘Kime verirsen ver’ demiştim. Beni Özelleştirme Yüksek Kurulu’ndan çıkarmamıştı. Bazı özelleştirme kararları getirdiler bana, imzalamadım. 2 ay küs kaldık, konuşmadı benimle. Sonunda bazı özelleştirme kararlarını imzalamadığım için Özelleştirme Yüksek Kurulu’ndan benim talebimle çıktım. Ondan sonra özelleştirme ile ilgili hiçbir konu Bakanlar Kurulu’na gelmedi. Erdoğan ile Kemal Unakıtan (Dönemin Maliye Bakanı) arasında yürüdü."

Elektrik dağıtım özelleştirmelerinde kendisinin imzasının olmadığını ifade eden Abdüllatif Şener, "Özelleştirme küresel rekabet için yapılır ama Erdoğan hükümetinde böyle bir mantık yoktu. Kimin alacağı, parayı kimin kazanacağına karar verir o. Prosedürleri ilgili Bakan tamamlar." ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜM TEKRAR DEVLETLEŞTİRME"

Bugün elektrik özelleştirmelerinde gereken denetim yapılmadığı için Isparta’daki kesintilerle karşı karşıya gelindiğini anlatan Abdüllatif Şener, çözümün ise tekrar devletleştirme olduğunu şu ifadelerle anlattı:

"Elektrik özelleştirilmesi gereken bir iş değildi. Elektrik özelleştirmelerinin sözleşmelerin muhtemelen alt yapının yenilenmesi de vardır. Hazır tesis bu. Alan şirketlere aittir bunu yenilemek. Ancak bunun denetlenmediği, takip edilmediği için Isparta örneğini görüyoruz. Hükümlülüklerini yerine getirmeyen şirketlerin elinden alınıp, tekrar devletleştirilmesi gerekiyor."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

"Gelme" diye mektup yolladı Türkiye, Göçmenistan oldu! İşte Ankara'daki Halep TAYYİP İLE BİDEN ARTIK HASIM!..REHİNE OPERASYONU SEÇİM İÇİN MİYDİ?.. AKP'den 'Yedi Sülalemize Millet Baksın Teklifi!