Aile zoruyla tarikat yurdunda kalan 20 yaşındaki tıp öğrencisi yaşamına son verdi

12497 izlenme 18 Ocak 2022
Reklamlar
Tıp fakültesi öğrencisi olduğu öğrenilen 20 yaşındaki Enes Kara, tarikat yurduna mahkum edildiğini ve koşullara dayanamadığını anlattığı bir video arkada bırakarak yaşamına son verdi

Elazığ'da tarikat yurdunda kalan 20 yaşındaki Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara yaşamına son verdi

Tamga Türk'te yer alan habere göre, Ailesinin Hatay’da ikamet ettiği öğrenilen gencin, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Enes Kara'nın intiharının ardından, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Twitter üzerinde #fütıpölüyor etiketiyle paylaşımlar yapmaya başladı.   

Ardında intihar notu olarak bir video bırakan Enes Kara, tarikat yurdunda ailesinin zoruyla kaldığnı söyledi. Kara, "Şu an bir cemaat yurdunda kalıyorum. Hiç istemememe rağmen, aileme defalarca söylemiş olmama rağmen. Ailem burada kalmaya zorladı. Görevli ailenin zoruyla mı buradasın diye sordu evet dedim, babamla konuştu. Babam bana oranın kurallarını aksatma, namazlarını kıl, kitabını oku dedi." ifadelerini kullandı.

Yurt koşullarını anlatan Kara, "Sabah 6.30 gibi sabah namazı için kalkıyoruz. Sonra okula gidiyorum. 5'e kadar okuldayım. 5'te yemek var sonra akşam namazı var. Sonra risale denen kitapları okumak zorundasınız, ardından yatsı var. Bunları yapınca saat yaklaşık 8 oluyor. Psikolojik olarak çok yoruluyorsunuz. Zaten tüm gün okuldasınız, üstüne istemeye istemeye bunları yapınca özgürlüğünüz elinizden gitmiş gibi hissediyorsunuz." dedi. 

Sosyal medya hesabından bıraktığı not: 


İntihar eden Enes Kara'nın WhatsApp mesajları ortaya çıktı. Enes Kara, kendisini vazgeçirmeye çalışan bir arkadaşına "Tüm yaşama sevincimi kaybettim. Bir şeyleri değiştirecek heves yok. Ölmemi önemseyecek kimse yok" şeklinde mesajlar attı. Enes, ateist olmasına rağmen ailesinin zoruyla tarikat yurdunda risale okumaya mecbur bırakıldığını dile getirdi.






Bunlar da İlginizi Çekebilir

Osmangazi Köprüsü'nde büyük rezillik! Gişeleri kapattılar sürücüler çıldırdı Erdoğan'ı yağlayarak ekmeğin 12 lira olmasını istedi. Cumhur İttifakı'nın en ateşli destekleyicisiydi. Askeri sosyal tesisler özelleştiriliyor! "Pamuk yerine rakı şişesi tıkayacağız" diyen imam hangi göreve geldi