Ana Sayfa
28 Aralık 2020 ( 650 izlenme )
Reklamlar

Akit yazarı iktidarı çok ağır eleştirdi: “Başlar kapandıkça k.çlar açılıyor”

Yeni gazetesi yazarı Atilla Özdür, Meclis’te 2021 yılı bütçe tartışmalarına ilişkin AKP’yi eleştirdi.

Muhalefetin, “Milletin aç midesine sadece kuru ekmek giriyor” şeklindeki eleştirisine AKP’li vekilin verdiği yanıtla ilgili, “Karşılığında da hizmet ehlinin, ‘yağdı yağmur çaktı şimşek’ ekolünden utanılası bir cevap. Demek ki karnı tokmuş” diye yazan Atilla Özdür,  “Oysa, her iki cephenin densizliklerinde, birbirlerine top atışı değerinde haklı ve doğru gerçekleri de yer alıyor.. Yazık bu güzelim memleketimize. Bir zamanlar ne kadar da hoş ve güzel görürdük, Anadolu’yu. Şimdi, aman Allah.” ifadelerini kullandı.

Ekonomideki kötü gidişe de dikkat çeken Atilla Özdür, “İnsanlar yoksullaştıkça birbirlerine yakınlaşıyor. Zenginleşme, arayı açıyor. Zira, birikim tarzları birbirlerine zıt. Bu gerçeği 70’li 80’li yıllarda bizzat yaşayarak görüp öğrendik..Millet, o yıllarda da günümüzdeki gibi yine yetersiz bakiyeli idi” diye yazarken, o dönemle şimdiyi şöyle karşılaştırdı:

“Televizyonlu hane nispeti yüzde on gibi bir şey. Akşam oldu mu, mahalleli sıra ile birbirlerine misafir. Konuşulan mevzular, hal ve ahvalde gidişat. Selam, saygı ve muhabbet. Ve daha önemlisi, ekranlardan verilen, Mahalle ahlakı dersleri.

Sesle çizgiler…

Kırmızı yandı geç, yeşil yandı dur…

O günlerin toplumsal asaletine ve zarafetine bakınız, bir de geliniz, fert başına on beş bin dolarlık gelir payı düştüğü söylenen günümüzün kolektif zevk ve tercih rezaletine.

Başlar kapandıkça k.çlar açılıyor.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kırık sandalye mafya geleneği mi? 30-31 Mayıs'ta 15 ilde sokağa çıkma yasağı İmamoğlu’ndan Soylu’ya: Ben pazar günü kimin ne diyeceğini umursamıyorum Sedat Peker, Korkmaz Karaca görüşmesinin ekran görüntüsünü paylaştı