Ana Sayfa
11 Ekim 2021 ( 411 izlenme )
Reklamlar

Akit yazarı teşhisi koydu. Ekonomik krizin ve israfın sebebi "kadınlarmış"

Yeni Akit yazarı Vehbi Kara, "Ekonomik krizin çözümü israf etmemekte yatıyor" başlıklı yazısında “Kadınların çalışma hayatına katılmasının israfın en büyük nedenlerinden bir tanesi” olduğunu ileri sürdü.

Vehbi Kara, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın “Kadınlarımızın iş gücüne katılım oranını yüzde 34’ten yüzde 38.5 seviyesine çıkarmaya çalışıyoruz” açıklamasını eleştirdi.

Yeni Akit yazarı Vehbi Kara, "Ekonomik krizin çözümü israf etmemekte yatıyor" başlıklı yazısında “Kadınların çalışma hayatına katılmasının israfın en büyük nedenlerinden bir tanesi” olduğunu ileri sürdü.

Günümüzün en önemli sorunlarından bir tanesinin geçim sıkıntısı olduğunu yazan Kara, israftan kaçınılması gerektiğini belirterek “Eskiden yani tek bir kişi çalışırken evde annelik yapan kadınlar israftan kaçınıyorlardı. Hatta tasarruf edip daha iyi eve taşınma ve daha iyi şartlarda yaşama imkânı buluyorlardı. Lakin kadın çalışma hayatına girince her şey alt üst oluyor. Bir kere; kreş, giyimkuşam ve yiyecek masrafları aşırı derecede yükseliyor.

Çalışan kadınların giyim kuşam masrafları ve ailede birlikte yemek yenilmediği için ortaya çıkan yeme içme giderleri ise son derece yükseliyor. Hâlbuki hem lezzetli hem de oldukça hesaplı olarak yapılmış ev yemekleri her bakımdan çok daha iyi iken; fastfood türü yiyecekler yüzünden sağlığı bozulan insanlara, obezite hastalığı bu israfın faizi olarak geri dönüyor” diye yazdı.

Kredi katlarının ve tüketim çılgınlığını körükleyen bin bir türlü sorun bulunduğunu yazan Kara, ABD’li akademisyenlerden Suzanna Venker’ın “İki Gelir Tuzağı” başlıklı kitabında geçim sıkıntısını enine boyuna tartışıp sonuçlar ürettiğini “Kadınların çalışma hayatına katılmasının israfın en büyük nedenlerinden bir tanesi” olduğunu yazdı.

Kara, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın Üreten kadınlar Türkiye Zirvesi’ndeki “Kadınlarımızın iş gücüne katılım oranını yüzde 34’ten yüzde 38.5 seviyesine çıkarmaya çalışıyoruz” açıklamasını da eleştirdi. Bakan Yanık’a “Yol yakınken bu yanlış hesaptan dönmek gerekir” çağrısı yapan Kara, kadınların “yuvalarına” dönmesi gerektiğini ve tasarruf yapmalarının öğütlenmesi gerektiğini savundu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Muharrem İnce seçimler için en büyük tehlikeyi açıkladı. Adım kadar eminim! Cübbeli Ahmet'ten stok çağrısı: Önümüzdeki günler çok hayır göstermiyor Ümit Özdağ Süleyman Soylu’nun verdiği emri açıkladı Erdoğan Konuşurken Bir Anda Uyuyakaldı