Ana Sayfa
22 Mart 2021 ( 584 izlenme )
Reklamlar

AKP'den nihayet ses çıktı

AKP içinde bile tartışmalara neden olan Ayasofya “baş imamı” Mehmet Boynukalın’a sonunda AKP’den tepki geldi...

Cumhuriyet'e ve laikliğe karşı söylemlerde bulunanlar arasında başı çeken isimlerden biri haline gelen ve AKP içinde bile tartışmalara neden olan Ayasofya “baş imamı” Mehmet Boynukalın’a AKP’den tepki geldi.

Boynukalın bir süredir İstanbul Sözleşmesi ve AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile girdiği polemiklerle sık sık gündeme geliyordu.

Boynukalın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Twitter hesabından tartışma yaratan açıklamalar yapmıştı.

Medyanın kadın cinayetlerindeki tutumunu hedef alan Boynukalın, “Kadının erkeğe düşman edilmeye çalışıldığını” savunmuştu.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de katıldığı programda Boynukalın’ı hedef alarak “Bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum” demişti.

Bu tartışmaların ardından gündemden düşmeyen Mehmet Boynukalın’a AKP’den karşı bir ses geldi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Boynukalın’ı etiketleyerek paylaşım yaparak, “Sn @M_Boynukalin Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte! Bir siyasi değil, kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim” ifadelerini paylaştı.

AKP’li Turan’a Boynukalın’ın takipçileri ise “Bir kardeşi olarak arayıp da söyleyebilirdiniz düşüncenizi burası da bunu dile getirebileceğiniz bir mecra değil bence” diye yazdı.

İşte o paylaşımlar:


ESKİ BAŞBAKAN DANIŞMANI DA TEPKİ GÖSTERDİ

Eski Başbakan Başdanışmanı Abdülkadir Özkan da Boynukalın’a tepki gösteren isimler arasına katıldı.

Sosyal medya hesabından Boynukalın’ın Dolar’ın yükselmesiyle ilgili Kuran’dan bir ayet paylaşmasına tepki gösteren Özkan, “Gençler neden ‘deist’ oluyor diye merak edenler varsa, bu üsluba baksın! Müslümanlık, artan dolar kuruna Kur'an'dan referans aramak değildir. Bu tarzınız insanları dinden soğutuyor, yapmayın artık bunu!” diye yazdı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan'ın kadın kolları konuşmasında söz yine Boğaziçili öğrencilere geldi Bu kez Bursa'da yaşandı! Otobüs durağında bekleyen kadına yangın söndürme tüpü sıkıp hızla uzaklaştılar. Doğu sınırlarımız kevgire döndü! Onbinlerce Afganın kaçak geçişi görüntülendi Süleyman Özışık'tan Bakan Soylu'yu kızdıracak Sedat Peker hamlesi