Ana Sayfa
02 Şubat 2022 ( 1480 izlenme )
Reklamlar

AKP imamlık mülakatlarında bile torpil yaptı

İnsanlara güzel ahlakı öğretmesi gereken din görevlilerin atamasında bile torpil yapıldığı ortaya çıktı. AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi'nin yakınları için gönderdiği torpil belgesi ortaya çıktı.

AKP döneminde liyakatın yerini torpil skandalları aldı. Sınavlarda başarılı olanların hakkı mülakatlarda yenildi. Birçok başarılı genç büyük mağduriyetler yaşadı.

Torpil ve mülakat skandalına bir yenisi daha eklendi. Vatandaşlara güzel ahlakı, doğru olmayı, haram yemenin günah olduğunu anlatması gereken din görevlileri alımları için AKP'li vekiller Van İl Müftüsü Ömer Keskin'den torpil istedi.

AKP Bitlis Vahit Kiler, Keskin'e hitaben 'Sayın Hocam' diyerek, "Aşağıda isim leri yazılan hemşehrilerimin kurumunuzda girecekleri mülakatlarda yardımlarınızı bekler, çalışmalarınızda başarılar dilerim" ifadelerini kullandı. Gönderilen talimat yazısı ve listede AKP'li Kiler'in ıslak imzası da yer aldı.


Van'daki alımlar için AKP Ağrı Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ekrem Çelebi de müftü Keskin'den torpil istedi. Çelebi'nin gönderdiği talimay yazısında, "Aşağıda bilgileri bulunan 4/B İmam Hatiplik mülakatına girecek ilgililerin değerlendirilmesi hususunu rica ederim" ifadelerini kullandı.


Çelebi'nin listesinde de imzası yer aldı.


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'li Aydemir: Bizden önce doğalgaz yoktu Dolmabahçe’deki som altından 92 kiloluk vazolar kayıplara karıştı 'İdlib İkinci Sarıkamış Olur' Üsküdar belediyesi, parklarda oturan dedeleri zapt edemeyince, bankları levye ile söktü.