AKP'li Akbaşoğlu matematiği ile canlı yayında rezil oldu

1221 izlenme 21 Şubat 2022
Reklamlar
AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Türkiye'deki hayat pahalılığından bahsederken Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerini örnek göstererek, yüzde 67 oranındaki enflasyonla 150 Euro'ya yapılan bir market alışverişinin, şimdi 750 Euro çıktığını iddia etti.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Türkiye'deki hayat pahalılığından bahsederken Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerini örnek göstererek, yüzde 67 oranındaki enflasyonla 150 Euro'ya yapılan bir market alışverişinin, şimdi 750 Euro çıktığını iddia etti. Programın sunucusu Kübra Par'ın; hesaplama hatası yaptığı konusundaki uyarısına rağmen AKP'li Akbaşoğlu kabul etmeyerek sözlerini sürdürdü. 
 
HaberTürk yayınına katılan AKP'li Akbaşoğlu, enflasyona ilişkin olarak konuşurken,  "Sıkıntıları görüyorum, kabul ediyorum. Türkiye’de yaşadıklarımızı, Avrupa ile Amerika ile, bütün dünyayla beraber kıyas etmek gerektiğini... Sonuç itibariyle bunun Türkiye’yi etkileyen Türk insanını etkileyen bir kriz olmadığını... Dolayısıyla bugün 150 Euro'ya dolan bir poşet Fransa’da, Almanya’da 750800 Euro'ya doluyor. Dolayısıyla orada da yüzde 67 oranında, 1’lerin altındayken enflasyon; 67 kat artmış bir enflasyon’’ dedi.
 
Kübra Par, “Yüzde 67 artıyorsa o kadar fark olmaz, 150 Euro'dan 750 Euro'ya çıkmaz” sözleriyle araya girdi. Akbaşoğlu açılamasına devam etmesi üzerine Kübra Par "Sonradan bu açıklamalar sosyal medyada çok kullanılıyor, o yüzden uyarmak istedim” ifadelerini kullandı.

Par, "Dediğinizin olması için enflasyonun yüzde 7 değil, yüzde 200300 falan olması gerekir" dedi. 
 
Akbaşoğlu ise, "Yüzde 5'le, 6 ile çarptığınızda zaten o rakamı alırsınız." dedi. 
 
NOT: 150 Euro'luk bir alışverişin 750 Euro'ya yükselmesi için, ülkedeki enflasyon oranının yüzde 400 olması gerekiyor. Yüzde 7'lik bir artış ise, 150 Euro'luk bir alışverişin 160,5 Euro'ya yükselmesi anlamına gelir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa’daki ölüm kavşağı TGRT'yi isyan ettirdi. Göle dönen kavşakta insanlar can verdi Kemal Kılıçdaroğlu: Batsın sizin milliyetçiliğiniz... İmamdan şok sözler: "Pamuk yerine rakı şişesi tıkayacağız" Nevşin Mengü: Bu ülkenin seçmeni eşek mi ya?