Ana Sayfa
04 Ekim 2021 ( 770 izlenme )
Reklamlar

AKP'li belediye bağışlarla yapılan öğrenci yurdunu bakın ne yaptı

Balıkesir’de bağışlar ile yaptırılan öğrenci yurdu, AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından kiralanarak belediye ek hizmet binasına dönüştürüldü.

Balıkesir’in Karesi ilçesine bağlı Paşaalanı Mahallesi’nde öğrenci yurdu olması için, toplanan bağışlarla Kızılay'ın yaptırdığı binanın belediye ek hizmet binasına dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

Üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorununun iktidarın plansızlığı nedeniyle yaşandığını söyleyen CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı bağışlarla yaptırılan öğrenci yurdunu kapatıp, belediyeye ek hizmet binası yaptığı için eleştirdi.

CHP’li Sarı Yeniçağ'a yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kızılay tarafından yaptırılan yurdu kiralayarak, belediye ek hizmet binasına çevirdi. Hali hazırda var olan yurdun kullanımını iptal etmiştir. Diğer belediyelerde çocuklara yurt bulmaya, binalar kiralayıp öğrencilerin barınma sorununu çözmeye çalışılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz olan yurdu da kapatmıştır.” ifadelerini kullandı.

"ŞEHİR MERKEZİNDEKİ ÖĞRENCİ YURDU DA KAPATILDI"

Her yerde olduğu gibi Balıkesir’de de yurt sorunu olduğunu belirten Sarı, yine Kızılay’ın şehir merkezindeki öğrenci yurdunun da kapatıldığını söyledi. 

Sarı, yurt sorununun Balıkesir'in önemli gündem maddelerinden biri olduğunu vurguladı. Balıkesir'de 55 bin civarında öğrenci bulunduğu belirten Sarı, hali hazırda açıklanan yatak kapasitesinin 7 bin 500 civarında olduğunu, yapımı planlanan yeni yurt binası ile ancak 11 bin civarında öğrencinin barınabileceğini ve 44 biin öğrencinin barınma sorununun çözülmediğini belirtti.

"BALIKESİR'DE İLK DEFA ÜNİVERSİTE AÇILIYORMUŞ GİBİ BİR PLANSIZLIK VAR"

CHP'li Sarı sözlerini şöyle sürdürdü:

"AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz öğrencilerin sorunlarına ne yazık ki eğilmiyor. Öğrencilerin barınma problemlerinin yanında toplu taşıma ücretleriyle ilgili de sorunları var. Ayrıca çocuklarımıza üniversitelerde verilen öğle yemeğinin de sadece Balıkesir merkezde verilebildiğini, ilçelerimizde yer alan Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin ise bu imkandan yararlanamadığını biliyoruz. Şuan Balıkesir'de ilk defa üniversite açılıyormuş gibi bir plansızlık, programsızlık ve tedbirsizlik var."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Motorine büyük zam kapıda! Sürüden kaçtılar belediyeyi bastılar Bahçeli'yi 'utandıracak' mektup ortaya çıktı Meteoroloji'den beklenen haber geldi! Yeni haftada kar var