Ana Sayfa
14 Ekim 2019 ( 687 izlenme )
Reklamlar

AKP’li belediyeden bir zam daha!

Yerel seçimin ardından suya yaptığı zamla büyük tepki çeken AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi şimdi de ulaşıma zam yaptı. UKOME'de alınan kararla, kent merkezinde çalışan dolmuşlara 50 kuruş, otobüs ve tramvay biletlerine ise yüzde 18 zam geldi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, seçimlerin ardından içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 15 zam yaparak zammın TÜFE oranında her ay güncellenmesi kararı almıştı. Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında Samsun’da otobüs ve dolmuşlara zam yapılması konusu karara bağlandı.

Sözcü gazetesinden İsmail Akduman’ın haberine göre, kent merkezinde çalışan dolmuş ücretlerine 50 kuruş, otobüs ve tramvay bilet fiyatlarına da yüzde 18 oranında zam yapıldı. Buna göre dolmuşlar 3 liradan 3 lira 50 kuruşa, otobüsler ve tramvay ücretleri de 4 liradan 4.50 TL çıkarıldı. UKOME’de alınan kararın, 10 gün içinde imzalanmasının ardından yürürlüğe gireceği belirtildi.

EN PAHALI ULAŞIM SAMSUN’DA

Samsun’da diğer illere göre hayatın daha zorlaştığını dile getiren TÜKODER Samsun Şube Başkanı Sema Onar Yaktı, “Belediye önce suya yüzde 25 zam yaptı. Vatandaş zamlarla mağdur durumdayken, şimdi de ulaşıma zam yapılıyor. Bir vatandaşın aylık ulaşım faturası 270 liraya çıktı. Bu insansızlıktır. Vicdansızlık yapmayın. En pahalı ulaşım Samsun’da olacak” dedi.


“HEM SPOR YAPMIŞ OLURLAR”

Vatandaşın artık, dolmuş, otobüs ya da tramvaya binemeyeceğini belirten Yakti, “Vatandaşlarımız gideceğe yerlere bisiklet ile gitsinler. Hem spor yapmış olurlar, hem de ekonomik bütçelerine katkı sağlarlar” diye konuştu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP'li Belediye Başkanı Tanju Özcan, Erdoğan'a sahip çıktı “Hepimiz Recep Tayyip Erdoğan’ız” dedi: 26 milyon TL'yi kaptı Milli Gazete yazarından çok sert yazı Merkez Bankası açıklama yaptı. Dolar böyle tepki verdi. Dolarda son durum