Ana Sayfa
13 Mayıs 2020 ( 3980 izlenme )
Reklamlar

AKP'li eski vekil açtı ağzını yumdu gözünü

AKP'den geçtiğimiz yıl ihraç edilen 24. Dönem Milletvekili Pelin Gündeş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine AKP'li hesaplarca başlatılan "Milli hesaplar yan yana" kampanyasına tepki gösterdi.

AKP 24. Dönem Milletvekili Pelin Gündeş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, AKP'li hesaplarca başlatılan "Milli hesaplar yan yana" kampanyasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Birlik' çağrısı üzerine başlatılan kampanyaya tepki gösteren Gündeş, "Milli hesaplar yan yana diye tag açmışlar. Yahu beni Türk’üm dedim diye partiden ihraç eden siz değil miydiniz? Hangi milletin milliliği oluyor bu?" ifadelerini kullandı.


Pelin Gündeş, geçtiğimiz yıl partisinden ihraç edilmişti.

Gündeş, ihraç edildiğini şu paylaşım ile duyurmuştu:


Pelin Gündeş savunmasında şu ifadelere yer vermişti:

"Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Disiplin Kurulu (MDK) Başkanı imzası ile tarafıma 25.11.2019  tarihinde  tebliğ  edilen  yazınızı  okudum. 

Süresi  içerisinde  yazılı  savunmamı veriyorum. Yazınızda  belirttiğiniz  soruşturmaya  konu  paylaşımların  Parti  tüzüğümüzün  117.1 maddesinde belirtilen disiplin suçlarından olmadığı izahtan varestedir.   

Şöyle ki, Konularını  iki  alt  başlıkta  toplayabileceğimiz  ihracımın  istenmesine  neden  olan paylaşımların tamamı AK Parti tüzük ve programına, demokrasi, insan hakları ve hukukun temel kural ve normlarına uygundur. 

2 İhracımın istenmesine neden olan paylaşımlarımın konuları: 1) Türklük ve Türk Milliyetçiliği      Bu başlık altında ihracımın istendiği twitter paylaşımlarımda yer alan:

1.“Türkiye Cumhuriyeti Türk’tür. İlelebet Türk kalacaktır.”

2.“Türk  Milletinde  Türklük  şuuru  yok  edildi.  Türk  milliyetçileri  uyutuldu. Üniversitelerde   akademisyenler   çocuklarımıza   milliyetçilik   fikri   aleyhine indoktrinasyon yaptı. Milliyetsiz bir toplum yaratılmak istendi ki, Türkiye çöksün. Türkiye’yi ayakta tutacak ruh Türk milliyetçiliğidir.”

3.“Bu  kadar  şehidimizi  Suriye’nin  toprak  bütünlüğü  için  mi  verdik?  Tabii  ki Suriye’den çıkmamalıyız. Uğruna şehit verdiğimiz topraklar artık bizimdir. KKTC gibi bir yapı kurulmalı orada.” ifadeleri bana aittir.

Bu sözlerimin arkasındayım. Aşağıda her tweet ile ilgili açıklamalarımı sırayla takdim ediyorum:

1.“Türkiye Cumhuriyeti Türk’tür. İlelebet Türk kalacaktır.”

2.“Türk  Milletinde  Türklük  şuuru  yok  edildi.  Türk  milliyetçileri  uyutuldu. Üniversitelerde   akademisyenler   çocuklarımıza   milliyetçilik   fikri   aleyhine indoktrinasyon yaptı. Milliyetsiz bir toplum yaratılmak istendi ki, Türkiye çöksün. Türkiye’yi ayakta tutacak ruh Türk Milliyetçiliğidir.”Türkiye  Cumhuriyeti’nin  kurucusu  Büyük  Önder  Gazi  Mustafa  Kemal  Atatürk  bir konuşmasında:  “Bu ülke, tarihte Türk’tü bugün de Türk’tür ve sonsuza dek Türk olarak yaşayacaktır.” 

3 demiştir. Görüldüğü üzere ilk twitter paylaşımımda tamamen içten gelerek yazılan sözlerim aslında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de düşünceleridir. Dolayısıyla bu sözlerin parti tüzüğü ve programıyla çatışması mümkün değildir.      Türk Milliyetçiliği kınanacak bir siyasi düşünce değildir. Türk Milliyetçiliği vatandaşlık ilkesine bağlıdır. Barışçıdır. Yunan milliyetçiliği gibi saldırgan değildir. Türk Milliyetçiliği anlayışı asla ayrıştırıcı değil, kapsayıcı bir milliyetçilik anlayışıdır. Atatürk, Milletimizi şöyle tanımlamıştır: “Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir.” Türkiye’de halklar yoktur. Türkiye’de tek bir halk, tek bir Millet vardır. O da büyük Türk Milletidir.  Tüm vatandaşlarımız Atatürk’ümüzün “Ne mutlu Türk’üm diyene!” ilkesi çerçevesinde büyük Türk Milleti’nin  bir  parçasıdır.  Küresel  emperyalizmin;  devletimizi  yıkmak,  ülkemizi Lübnanlaştırmak, Suriyeleştirmek, milletimizi parçalamak için ülkemizde Türklük şuurunu yok etmeye çalıştığı, ülkemizde bu doğrultuda yıllardır lobi faaliyetlerinde bulunduğu herkesçe bilinen bir gerçektir. Küresel emperyalizm, milletimizi sömürebilmek için Türkiye’de Türklük şuuru olmayan milliyetsiz bir toplum yaratmak istemektedir.     Tarihi gerçekler göstermiştir ki devletler, tek millet oluşturulmasında öncü, kurucu bir rol oynamalıdır.  Sayın  Cumhurbaşkanımız  da  sık  sık  konuşmalarında  bu  nedenle  tek  millet vurgusu  yapmaktadır. 

Bu  tek  milletin  adı  Anayasamıza  göre  Türk  Milletidir.  Tarihten silinemeyecek büyük Türk Milletinin, partimizden silinmeye çalışılması, partimize zarar verecektir. Tüm bu saydığım nedenlerle AK Parti’yi de, Türkiye Cumhuriyetini de ayakta tutacak ruh Türk Milliyetçiliğidir.      

Türkiye  Cumhuriyeti’nde  en  yüksek  hukuki  norm,  Kelsen  normlar  hiyerarşisine  göre; Türkiye Cumhuriyeti Anayasasıdır. Anayasamız; milletimizi bağlayan ortak sözleşmemizdir. Anayasamızın  11’inci  maddesine  göre;  Anayasa  hükümleri,  yasama,  yürütme  ve  yargı organlarını, idare makamlarını ve siyasi partiler de dahil diğer kuruluş ve kişileri bağlayan temel hukuk kurallarıdır. Anayasamızın Başlangıç bölümünde ifade edildiği üzere “Hiç bir faaliyet; Türk  milli  menfaatlerinin,  Türk  varlığının,  Devleti  ve  ülkesi  ile  bölünmezliği  esasının, Türklüğün  tarihi  ve  manevi  değerlerinin,  Atatürk  Milliyetçiliğinin,  ilke  ve  inkilaplarının karşısında korunma göremez”. Yine Anayasamızın Başlangıç Bölümüne göre; “Millet iradesi mutlak olarak üstündür. Egemenlik kayıtsız şartsız Türk Milletine aittir ve bunu millet adına kullanmaya yetkili kılınan hiçbir kişi ve kuruluş bu Anayasanın dışına çıkamaz.” 

4. Anayasamızın  değiştirilemez  nitelikte  olan  2.  ve  3.  maddelerinde  ifade  edildiği  üzere “Türkiye Cumhuriyeti Atatürk Milliyetçiliğine bağlı bir devlettir. Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir”.  Anayasamızın 66. maddesine göre “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür”.   Özetle, Anayasamıza göre Türk Milliyetçiliğini ve Türklük anlayışını savunacak ifadelerin parti disiplin suçu olması mümkün değildir. Aynı şekilde bu ifadeler parti tüzüğümüzün,  4.2

AK PARTİ; Türk Milleti’nin Ülkesi ve Devletiyle bölünmez bütünlüğünü savunur. Geçmişten  gelen  değerlerimizi  koruyarak,  Cumhuriyetimizin  kurucusu  Mustafa  Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak ve hatta onu aşabilmek için ikinci maddede açıklanan normlar ve genel kabullere uygun faaliyetlerde bulunmayı, siyasi hayatın zemini kabul eder.

4.16 (Ek: 21.05.2017 günlü BKK) AK PARTİ, köklü devlet geleneğimizin üzerine bina edildiği “insanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesini, siyasetinin merkezi olarak görür. Milletin tüm fertleri,  hiç  bir  ayrım  gözetilmeksizin  ülkemizin  birinci  sınıf  vatandaşlarıdır.  Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşları tek bir  milleti teşkil eder. Bayrağımız bağımsızlığımızın ortak sembolüdür. Şehitlerimizin emaneti olan, milletimizin üzerinde yaşadığı, bayrağımızın özgürce dalgalandığı  toprak,  vatanımızdır.  Devlet,  milletimizin  ortak eseridir. 

AK  PARTİ, yukarda belirtilen temel amaç ve hedefler doğrultusunda, “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” anlayışını sarsılmaz bir ilke olarak kabul eder.” maddeleri ile tam bir uyum içerisindedir. Bu bakımdan Türklük ve Türk Milliyetçiliğine ilişkin ifadelerimin partiden ihracı gerektirecek hangi tüzük, program, demokrasi, insan hakları ve hukukun evrensel temel kural ve normlarına aykırı olduğunun izahı, şahsımı ihraç istemi ile disipline sevk eden Kurul üzerinde tarihi bir sorumluluktur."


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Soylu: İstanbul seçimini kaybettiğimizde ağladım! AK Partili başkan trafikte dehşet saçtı Makamında Tavuk Etlerini Çamaşır Suyuna Batırıp... CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın mazbatası iptal edildi