AKP’li eski vekilden ‘İstanbul seçimleri’ itirafı: İmamoğlu kazanmadı, AKP...

6533 izlenme 15 Eylül 2022
Reklamlar
AKP'li eski Milletvekili Resul Tosun, iptal edilen İstanbul seçimleriyle ilgili, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini Ekrem İmamoğlu kazanmadı, AK Parti kaybetti." dedi.

tv100'de Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programının konuğu 22. Dönem AKP Tokat Milletvekili Resul Tosun, İstanbul seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçimi Ekrem İmamoğlu’nun kazanmadığını AKP’nin kaybettiğini söyleyen Tosun, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini Ekrem İmamoğlu kazanmadı, AK Parti kaybetti. AK Partinin buradaki hataları... Burada yeri gelmişken hemen söyleyeyim. Mesela Meral hanım diyor ki, Öcalan ile görüşmeleri yönünde duyumlarım var. Bakınız yerel seçimlerden önce AK Parti'nin dilini yakan argümanlardan en önemli birisi Apo'nun mektubu ve kardeşinin TRT'de konuşulması. HDP kartı kimin eline geçerse geçsin onun elini yakıyor. AK Parti yerel seçimlerden önce bunun cezasını çekti. O yüzden ben bundan sonra AK Parti'nin HDP ve Öcalan ile ilgili bir kelimeyi ağzına almasının doğru olmadığı kanaatindeyim."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tanju Özcan’a su şişesi fırlatmıştı. Özür dilemeyen AKP’li Meclis üyesi dışarı çıkartıldı Ali Babacan doların neden düştüğünü açıkladı. ''Erdoğan doları düşürdü'' dedirtmek için ne yapıldı Ülkenin derdi koronavirüs, Erdoğan'ın derdi CHP'li belediyeler 'AKP'yi Muhalefet Değil Onlar Yenecek'