Ana Sayfa
09 Mart 2021 ( 1431 izlenme )
Reklamlar

AKP'li vekil "Organize Deliler" üyesi çıktı

Kadına şiddete karşı yaptığı "Savaşacağım" çıkışı ile tepki çeken AKP milletvekili Kadak "Organize Deliler" üyesi çıktı

AKP İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak'ın kadına şiddete karşı "Savaşacağım" çıkışı sosyal medyada tepki çekmişti. Kadına şiddetin araştırılması için herhangi bir soru ve araştırma önergesi bulunmayan ve muhalefetin de önergelerine ret oyu veren Kadak'ın "Organize Deliler" adlı STK'ya üye olması dikkat çekti. 

AKP İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak'ın, Samsun'un Canik ilçesinde beş yaşındaki çocuğunun önünde eski eşini öldüresiye döven İbrahim Zarap'ın ardından 8 Mart'ta yaptığı paylaşım sosyal medyada büyük tepki çekmişti. 


'SAVAŞACAĞIM' DEDİ

Kadak paylaşımında, “Dakikalardır hiçbir şey yazamıyorum. Tek bildiğim artık #KadinaSiddeteHayir dememiz gerekmeyene dek savaşacağım. Şiddet gören tek bir kadın kalmayana dek. Yasalarla, toplumsal farkındalıkla, bireysel adımlarla, eğitimle, annelerle, babalarla” ifadelerini kullanmıştı. Paylaşımın ardından AKP’li Kadak’ın Meclis’te bu konu üzerine verdiği herhangi bir soru ve araştırma önergesinin olmaması, ve muhalefetin kadın cinayetlerinin araştırılması önergelerine de“ret” oyu vermesi tepkileri artırdı. Kendisini savunan Kadak araştırma önergelerine ret oyu verilmesini "Yıllardır süregelen bir usul" olarak niteledi.


'ORGANİZE DELİLER'E ÇALIŞTI

 Kadak'ın AK Parti resmi sitesinde yer alan özgeçmişi dikkat çekti. 

Kadak'ın "Organize Deliler" adlı sivil toplum kuruluşunda aktif görev alarak projeler ürettiği belirtildi. Kadak'ın özgeçmişinde yer alan KADEM, Meridyen Derneği, Okçular Vakfı, Gea Arama Kurtarma Derneği, Münazara ve Hitabet Derneği de yer aldı.

ORGANİZE DELİLER NEDİR?

Yavuz Yiğit'in kurucusu olduğu 'Organize Deliler'in internet sitesine ulaşılamıyor. Twitter adreslerinde yapılan paylaşımlara göre ilgili STK'nın kitap okuma gibi bazı etkinlikler düzenledikleri görülüyor. STK'nın Twitter adreslerinde yapılan son paylaşımın tarihi de 31 Mart 2019.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Çalışmaya devam ettikçe kimlerin emekli maaşı azalıyor? Brezilya’dan bağırsak ithalatı İYİ Parti İl yöneticisi korona virüse yenik düştü Mansur Yavaş: Belediye tamamen devre dışı bırakıldı