Ana Sayfa
31 Aralık 2019 ( 620 izlenme )
Reklamlar

AKP’li vekilden asgari ücretle ilgili garip açıklama

AKP Konya Milletvekili Hacı Ömer Özdemir, asgari ücretin iktidar tarafından belirlenmediğini savunarak, “Asgari ücreti işçi ve işveren sendikalarının bulunduğu komisyon belirler. Hükümetimiz adına orada bulunan bakanımızın rolü hakemliktir” dedi.

AKP Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir’den asgari ücretle ilgili garip bir açıklama yaptı. İktidarın asgari ücretin belirlenmesinde rol oynamadığını savunan Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gerekirse jestimizi yaparız” şeklindeki açıklamayı da ilginç bir şekilde yorumladı.

AKP Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir partisinin Konya il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişin değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü gazetesinden Müslüm Evci’nin haberine göre, Özdemir, 2020 yılı için belirlenen yeni asgari ücret düzenlemesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Asgari ücretin iktidar tarafından belirlenmediğini savunan Özdemir, “Asgari ücreti işçi ve işveren sendikalarının bulunduğu komisyon belirler. Hükümetimiz adına orada bulunan bakanımızın rolü hakemliktir. Dolayısıyla işçi temsilcisi sendikaların ve işveren tarafının bulunduğu bir ortamda hükümet sadece oraya nezaret etmekte. Bu sebeple asgari ücreti hükümetin belirlediğini söylemek yanlıştır” diye konuştu.

AKP’Lİ VEKİL, ERDOĞAN’IN ‘JESTİMİZİ YAPARIZ’ MESAJINA AÇIKLIK GETİRDİ
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, jest yaparak asgari ücreti bir miktar daha artırabileceği yönündeki algıya da açıklık getiren Özdemir, “Cumhurbaşkanımızın jestimizi yaparız açıklaması ‘Biz hakemlikte işveren tarafına yükleniriz. Hiç olmazsa biz işçiden yana tavır alalım. Komisyona da bu yönde tavsiyelerde bulunuruz’ demektir” yorumunda bulundu.

AKP'li vekil Özdemir, Türkiye ekonomisinin daha iyi noktalara gelip üretim ve ihracatımızı arttırdığımızda asgari ücrette vatandaşların memnun olacağı seviyelere geleceğini söyledi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Belediye CHP'li olunca... Çok konuşulacak iddia! 2 gün önce orayı gizlice ziyaret etmiş AKP'li isme maç izlediği statta büyük şok: Çevik kuvvet eşliğinde ayrıldı Doğalgaza gece yarısı zammı. 1 Nisan şakası değil gerçek