Ana Sayfa
27 Ekim 2019 ( 2290 izlenme )
Reklamlar

AKPMHP kol kola verdi: Silah sahibi olmak kolaylaştı

AKP ve MHP'nin ortak önergesiyle silah taşıma ve bulundurma şartları değiştirildi. Karara tepki gösteren Ankara Barosu Başkanı Sağkan, "Bu yasa yapılırken, toplumsal ihtiyaç nereden kaynaklandı? Bunu biz sayın milletvekillerinden duymak isteriz" dedi.

Silah edinmede ağır suç yasağı kaldırıldı. Meclis'te kabul edilen Gümrük Kanunu'nda Değişiklik Düzenlemesine eklenen maddeyle daha önce affa uğrasa bile silah edinemeyen gruptaki kişilerin belli koşulları sağlamak kaydıyla silah edinmelerinin önü açıldı.

Mevcut düzenlemede ateşli silahla işlenen suçlardan hükümlü olanlarla taksirli suçlar hariç bir yıldan fazla hapis cezasına mahkum olanlara affa uğramış olsalar bile ateşli silah taşıma ve bulundurmalarına izin verilmiyordu.

AKP VE MHP'NİN ORTAK ÖNERGESİ

AKP ve MHP'nin ortak önergesiyle bu düzenleme değişti. Artık bu suçlardan mahkum olanlar cezalarını tamamladıktan 5 yıl sonra, yasaklanmış haklarını geri almaları halinde silah taşıyabilecekler.

Anayasal düzen, milli savunma, devlet sırları, ve casusluk suçları ile terör suçlarını işleyenler ise yasa kapsamının dışında bırakıldı.

Kadın ve çocuğa şiddet uygulayanlara ise ateşli silaha erişim yasağı getirildi. Kadın ve çocuğa şiddet nedeniyle haklarında tedbir kararı verilenlere bu süre zarfında silah taşıma ve bulundurma izni verilmeyecek. Bu kişilerin ruhsatlı silahları kolluk kuvvetleri tarafından muhafaza altına alınacak.

Av tüfekleri, spor amaçlı tüfek ve tabancalara da bu kapsamda sayılacak.

'TOPLUMSAL İHTİYAÇ NEREDEN KAYNAKLANDI?'

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen gümrük paketinde yapılan değişiklikle silah taşıyacakların kapsamını genişleten '6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Yasa' değişikliğine tepki gösterdi.
 
Sağkan, "Taslağın içine tamamen baktığınızda, sokakta herhangi bir kişiyi silahını çekerek öldüren, yaralayan veya terörle mücadele yasası kapsamında olmamakla birlikte suç işlemek için örgüt kuran, bu kapsamda suç işleyen kişilerin silah alabileceği ve silahlanabileceğine ilişkin düzenlemenin çok yanlış bir düzenleme olduğunu düşünüyorum. Bu yasa yapılırken, toplumsal ihtiyaç nereden kaynaklandı? Bunu biz sayın milletvekillerinden duymak isteriz. Nasıl bir araştırma yapılmış, böyle bir ihtiyaca hangi kanaatle varılmış?" dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

SGK'dan şoke eden karar! Bunu yapanın emekli maaşı kesilecek Suudi Arabistan'ı hızla laikleştirecek Ramazan yasakları açıklandı Erdoğan'dan CHP'lilere Yardım Yasağı Talimatı! "Gazze'ye savaşmaya gidiyorum" diyerek evden ayrılan gençten günler sonra haber var