Ana Sayfa
19 Haziran 2021 ( 1126 izlenme )
Reklamlar

AKPMHP'nin Baskın Seçim Planı Belli Oldu

Muhalefetin seçim çağrılarına yanıt vermeyen Saray İttifakı, seçimlere ilişkin düzenleme önerilerini değerlendirmeye devam ediyor. AKP’nin hazırladığı taslakla ilgili incelemesini tamamlayan MHP düzenleme üzerine kendi önerilerini de tekrar AKP’ye bildirdi. Edinilen bilgiye göre MHP’den ittifaklar için baraj önerisi geldi.

MHP, AKP’nin üç önerisinden yüzde 5’lik barajın uygun olduğunu bildirdi. AKP’nin de sıcak baktığı barajın yüzde 5 olması kesin gibi. MHP ittifak yapan partilere ittifak içi baraj uygulanması önerisinde bulundu.

Bu öneri üzerinde mutabakata varılması halinde ittifak partileri önce Türkiye barajını aşacak, ardından da ittifak içi baraja göre milletvekili çıkarma hakkını kazanacak.

İTTİFAK BARAJI AŞILMAZSA VEKİL ÇIKARILAMAYACAK

Sabah’tan Zübeyde Yalçın’ın haberine göre, ittifak içi barajı aşamayan partiler milletvekili çıkaramayacak, Meclis’e temsilci gönderemeyecek. Aynı zamanda ittifak içi hesaplar da değişmiş olacak. İttifak içi barajın düzenlemede olup olmamasına ya da yüzde kaç olacağına ilişkin ayrıntılar müzakere edilecek.

AKP, ittifak içi baraj uygulanmasını istemezken, farklı olarak her partinin oyunun ayrı ayrı hesaplanması ve onların toplamından ittifak oyunun hesaplanması önerisini getirmişti. Hem hesaplama yöntemi hem de ittifak içi baraj olup olmaması ortak toplantıda şekillenecek.

İki partinin kurmaylarının sonbahara kadar taslağa son şeklini vermesi ve değişikliklerin yeni yasama döneminde Meclis’e getirilmesi planlanıyor.

Yıl sonu bitmeden yasalaşması ve bir sonraki seçimde kullanılması, düzenlenmenin seçime bir yıl kalmadan uygulamaya konulması hedefleniyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Hatay'daki kurtarma skandalını canlı yayında açıkladı. Mehmet Akif Ersoy'dan inanılmaz iddia Cem Yılmaz kendisine 'soytarı' diyenlere öyle bir cevap verdi ki. Bakın ne söyledi Tabip Odası Sağlık Bakanı inkar etse de diyerek paylaştı. Yoğun bakımlarla ilgili çok kötü haber geldi Cemal Enginyurt ve Latif Şimşek canlı yayında birbirine girdi.