Ana Sayfa
22 Nisan 2020 ( 1303 izlenme )
Reklamlar

Akşam yazarı Hikmet Genç: "Koronaya CHP iktidarında yakalansaydık..."

Akşam gazetesi yazarı Hikmet Genç, "Korona'ya CHP iktidarında yakalansaydık?!" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

"İnsan şükrediyor, iyi ki biz bu ‘korona’ya CHP iktidarında yakalanmadık" diyen Genç, "CHP olsaydı, rakı daha ucuza satılırdı belki ama, maske karneyle dağıtılırdı" ifadelerini kullandı.

RAKI DAHA UCUZA SATILIRDI, MASKE KARNEYLE VERİLDİ

Genç'in yazısından ilgili kısım şöyle:
 
CHP denince akla kıtlık ve kuyruktan başka bir şey gelmiyor. Bu memlekette dikili tek bir ağacı bulunmayan CHP nasıl yönetirdi böyle bir krizi acaba?..

Hani sağlık sistemini, yoğun bakım üniteleri, tıbbi cihazları, hastaneleri falan geçtik. (“3 günde sahra hastanesi yaptık” diye kakaladıkları şeyi de gördük.)

En basitinden söyleyelim. Bugün en gelişmiş ülkelerde eksikliği yüzünden sıkıntı çekilen, Türkiye’nin ise vatandaşına ücretsiz dağıttığı “maske” mesela.

CHP olsaydı, rakı daha ucuza satılırdı belki ama, maske karneyle dağıtılırdı…

Neyse canım korkmayın, yok öyle bir şey. “Hayal edin dedik sadece…

TANZİM ÇADIRLARI KURULACAKTI 

Salgının Türkiye'de ortaya çıkmasının ardından maske krizi yaşandı. Fırsatçılar fahiş fiyatlarla vatandaşlara maske satarken, Ticaret Bakanlığı devreye girmişti. Bakanlık, maskelerin daha uygun fiyatlara tanzim noktalarında satışa çıkarılacağını belirtmişti. Kamuoyundan tepkilerin gelmesinin ardından bu adımdan vazgeçildi, edevlet üzerinden başvurularak alınarak her vatandaşa 5 maske ücretsiz verilmesi kararlaştırıldı. Salgının ortaya çıkmasından 1 ay geçmesine rağmen maske krizi çözülmüş değil, hala birçok şehirde vatandaşlar maske bekliyor. 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Motorine bu gece büyük zam geliyor. Zam yüzyılı Cumhur İttifakı'nda HÜDA PAR krizi Kılıçdaroğlu'ndan çok konuşulacak bomba açıklamalar Sahillere akın edenler bu haberi iyi okusun: Neden evde kalmalıyız?