Ana Sayfa
20 Aralık 2019 ( 722 izlenme )
Reklamlar

Ali Ağaoğlu'nu Kurtarmanın Gerekçesi; Stratejik...

Varlık Fonu’nun, Ali Ağaoğlu tarafından yapılan İstanbul Finans Merkezi projesini 1,6 milyar liraya devralması hakkındaki soru önergesine yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Türkiye Varlık Fonu’nun kuruluş amaçlarından biri, Türkiye’nin stratejik yatırımlarına iştirak etmektir” dedi

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin 1 milyar 670 milyon liralık ve Ağaoğlu’nu kurtarma operasyonu ile ilgili sorularına Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’dan 85 gün sonra yanıt geldi. Oktay, Ağaoğlu’nun projesi için yapılan uygulamaya, “stratejik kurum yatırımı” dedi.

Varlık Fonu, ekonomik sıkıntılar nedeni ile lüks araçlarını satışa çıkaran Ali Ağaoğlu’nun da ortak olduğu İstanbul Finans Merkezinin yapımı projesini 1 milyar 670 milyon karşılığında devralmıştı. Konu ile ilgili CHP’li Hakverdi’nin Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için verdiği soru önergesine 85 gün sonra verilen yanıtta “Türkiye Varlık Fonu’nun kuruluş amaçlarından biri, Türkiye’nin stratejik yatırımlarına iştirak etmektir. Stratejik öneme sahip İstanbul Finans Merkezi Projesi’ne bu kapsamda yatırım yapılmıştır” denildi. Hakverdi’ye verilen yazılı cevapta Ağaoğlu ile bir protokol imzalanıp imzalanmadığı, bu projeden ne kadar kar beklendiği, varlık fonuna talimatın kim tarafından verildiği, Ali Ağaoğlu’nun devlete olan borcu ve Ali Ağaoğlu’nun Ataşehir Finans merkezindeki yerinin Varlık Fonu tarafından hangi bedelle satın alındığı gibi sorularaysa hiç değinilmedi.

AKP’NİN TEK DERDİ YANDAŞ KURTARMAK

Konu hakkında açıklama yapan Hakverdi; “İnsanların aklı ile aday ediyorlar burada yapımı üstlenen üç firma yıllardır devletten ihale alan adeta desteklenen firmalar. Bu firmalar ve sahipleri kar edince vergileri siliniyor zarar edince devlet tarafından kurtarılıyorlar. Halkın parası yandaşların kasasına dolduruluyor. Finans merkezi yandaşlar bu işin altından kalkamayınca stratejik, ihale edilirken yalnızca rant sağlayan bir inşaat. AKP iktidarı artık bu tarz işleri göstere göstere yapıyor çünkü ne yapsak halkımızdan oy alıyoruz diye düşünüyorlar. Saraylarından, konutlarından dışarı çıkıp halkı görmedikleri için bu hep böyle gidecek zannediyorlar. Ziraat Bankası eli ile Simit Dünyasını, Varlık Fonu aracılığı ile Ali Ağaoğlu’nu ve diğer yandaşları kurtarma çabalarına girişirken halkın işsizlikle ve açlıkla baş başa olduğundan haberleri bile yok. Yüzbinlerce insanın doğalgazı ve elektriği kesik durumda. Milyonlarca genç işsiz. Ama AKP’nin tek derdi yandaş kurtarmak” dedi.

İlgili resim

ali ağaoğlu SERVET ile ilgili görsel sonucu

ali ağaoğlu SERVET ile ilgili görsel sonucu

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın ekonomi hakkında konuşunca Özgür Demirtaş çıldırdı Elektrik faturalarına zam hazırlığı yapılıyor Yarın akşam da mazot ve benzine süper zam geliyor Durdu durdu, bombayı patlattı: Erken seçim için ilk defa tarih verildi!