Ana Sayfa
11 Mart 2020 ( 712 izlenme )
Reklamlar

Ali Babacan yeni partisini tanıtıyor

Eski Bakan Ali Babacan, aylarca süren çalışması sonrası yeni partisi DEVA'yı tanıttı. Yeni partinin tanıtım toplantısının AKP'nin kuruluşunun açıklandığı Ankara'daki Bilkent Otel'de yapılması dikkat çekti.

Eski Bakan Ali Babacan, genel başkanlığını üstlendiği yeni partisi Demokrasi ve Atılım Partisi’nin tanıtımını yaptı. Babacan’ın açıkladığı parti programında ülkedeki sorunların temelinde başkanlık sisteminin olduğuna dikkat çekilirken, genel başkanın en fazla 10 yıl görev yapabileceği belirtildi.

AKP'yle yolları ayırarak Demokrasi ve Atılım Partisi'ni kuran Ali Babacan parti programını açıkladı. Adaletten basın özgürlüğüne, ekonomiden dış politikaya kadar pek çok konuda hükûmete eleştirilen yöneltilen parti programında, Türkiye'nin temel sorunlarının temelinde Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nin yattığına dikkat çekildi.

Ankara Bilkent Oteli'nde gerçekleştirilen ve basına tanıtılan programda, 2017 yılındaki referandum sonucunda yapılan Anayasa değişikliğiyle TBMM ve yargının işlevsizleştiği belirtildi.

DEVA'nın programında Yükseköğretim Kurulu'nun da (YÖK) kaldırılacağı yer alıyor.
 
Genel başkanın en fazla 10 yıl süreyle görev alacağı parti programına göre, İlkeler ve Değerler Kurulu da oluşturulacak.

KORKU SİYASETİ HEPİMİZİ YORDU

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada “Korku siyaseti hepimizi yordu artık. Çalışanlarımız her an işini kaybetme korkusuyla yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Babacan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Hepimizin gönlü biraz buruk. Evlatlarımızı şehit verdik. Ülkemizin her alanda sürekli zemin kaybetmesi yüreğimizi dağlıyor.

 İnsan haklarının ihlal edilmesi, özgürlüğümüzün kısıtlanması ızdırap yaratıyor. Ayrıştırcı, ötekileştirici siyaset dili toplumumuzu sürekli geriyor.
 
Korku siyaseti hepimizi yordu artık. Çalışanlarımız her an işini kaybetme korkusuyla yaşıyor.

Yatırımcımız, sanayicimiz önünü göremiyor, varolma mücadelesi veriyor. Eğitim en önemli sorun alanı olarak hâlâ önümüzde. Sağlık sistemimiz hızla bozulma sinyalleri veriyor.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Athena solisti Gökhan Özoğuz zamlara isyan etti: 17 liraydı 40 liraya çıkmış İngiltere’de yaşayan Aysun Kayacı’nın yaptığı vergi paylaşımı tık rekoru kırdı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni eğitim yılına ilişkin tedbirleri açıkladı Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti