Ana Sayfa
26 Temmuz 2020 ( 2124 izlenme )
Reklamlar

Ali Erbaş'tan 'Atatürk'e lanet' yanıtı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya hutbesinde 'Atatürk’e lanet okuduğu' yönündeki eleştirilere Hürriyet gazetesi üzerinden yanıt verdi. Erbaş, tepki çeken sözleri hakkında "Geçmişi değil, bundan sonrasını kastettim" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya’da cuma günü verdiği hutbenin ardından ‘Atatürk’e lanet okuduğu’ yönünde gelen eleştirilere yanıt verdi. Erbaş, “Geçmişi değil, bundan sonrasını kastettim” dedi.

Hürriyet gazetesi yayın gönetmeni Ahmet Hakan’ın ilgili sorusuna yazılı bir yanıt veren Erbaş, hutbede Fatih Sultan Mehmet’in Ayasofya Vakfiyesi’ne atıf yaptığını belirtip şu ifadeleri kullandı: ” Genel olarak vakfiyelerin sonu, vâkıfın bedduasıyla biter. ‘Bu vakfımı kimler amacı dışında kullanırsa Allah’ın, meleklerin, peygamberlerin, tüm Müslümanların laneti onların üzerine olsun’ şeklinde. Ben de hutbede buna atıfta bulundum.”

‘GEÇMİŞİ KASTETMEDİM’

“Sadece Ayasofya’yı değil tüm vakıf mallarını kastettim” diyen Erbaş, “Geçmişi değil, bundan sonrasını kastettim. “Uğramıştır” demedim, “Çiğnerse lanete uğrar” dedim” ifadelerini kullandı. Erbaş, “Atatürk 82 sene önce vefat etti. Vefat eden insanlara dua edilir, beddua değil” dedi.

NE OLMUŞTU?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet’in resim sitesinde yayımlanan cuma hutbesinin dışına çıkmış, "Fatih Sultan Mehmet Han burayı kıyamete kadar cami olarak kalması için vakfetmiştir. Vakfedileni çiğneyen lanete uğrar" demişti. Ayasofya, Mustafa Kemal Atatürk'ün de imzasının bulunduğu 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye dönüştürülmüştü.

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı Erbaş’ı eleştirirken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan gibi isimler de açık eleştiriler yöneltmişti. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Erbaş hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'nin 'kalesi' Konya'da isyan çıktı ABD ve Türkiye'den Barış Pınarı Harekatı'nda ateşkese ilişkin 13 maddelik ortak açıklama! Dürüst gurbetçi kadın Türkiye gerçeklerini açıkladı. Ahlaksız Almancıların foyasını ortaya çıkardı AKP'li vekil Erdoğan'ı peygamber ilan etti