Ana Sayfa
19 Ekim 2019 ( 3077 izlenme )
Reklamlar

Alman liderden tehdit: Biz de Türkleri geri göndeririz

Alman ‘Die Partei’ partisinin Avrupa Parlamentosu Parlamenteri Martin Sonneborn, Türkiye'deki Suriyelilerin Avrupa'ya girmesine izin verilmesi halinde, Almanya'da yaşayan Türkleri geri göndereceklerini söyledi.

Die Partei partisinin kurucusu ve genel başkanlığını yürüten Martin Sonneborn, Türkiye'nin göçmenlerin Avrupa'ya geçmelerini önlememesi durumunda, kendilerinin de Almanya'da yaşayan Türkleri geri gönderebileceklerini belirtti.

Martin Sonneborn, “Erdoğan bir kere daha bize 3 milyon Suriyeli göndermekle tehdit ederse, ben de Kreuzberg'den 3 milyon Türk'ü göndermekle tehdit ederim” ifadelerini kullandı.

Die Partei, 2019 yılında düzenlenen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, CDUCSU, SPD, Yeşiller, Sol Parti, AfD ve FDP'nin ardından 7’nci sırada yer almış; yüzde 2,4 oyla 2 parlamenter çıkarmıştı.

TÜRKLERİ GÖNDERELİM

Ülkesinde 'Mizah PartiSi' olarak nitelendirilen Die Partisi'nin  Alman milletvekili Erdoğan'ın bu sözlerine atfen, "Erdoğan bir kere daha bize 3 milyon Suriyeli göndermekle tehdit ederse, ben de Kreuzberg'den 3 milyon Türk'ü göndermekle tehdit ederim.'' ifadelerini kullandı.

TÜRKLERİN ALMAN EKONOMİSİNE KATKILARI

Almanya’da yaşayan 3,5 milyon civarında türk var. Büyük çoğunluğu Alman vatandaşı olan Türklerin de  Alman toplumuna ve Alman ekonomisine entegre olduğu biliniyor. Geçmişte işçi olarak giden türklerin torunları bugün girişimci olmuş durumda, iş yeri açıyor, üretim tesisi kuruyor. Almanya’nın üretimini, istihdamını artırıyor, ekonomik büyümesine katkı sağlıyor. 80 bin civarında Türk kökenli Alman girişimci, Almanya’da 50 farklı sektörde faaliyet gösteriyor.

52 MİLYAR EURO CİRO

2017 yılı verilerine göre, Türk kökenli girişimcilerimiz yaklaşık 52 milyar avro ciro gerçekleştiriyor. Alman ekonomisine katkı sağlıyorlar. Aynı zamanda, 500 binin üzerinde istihdam sağlıyo

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bilim Kurulu Üyesi Yavuz'dan peş peşe Omicron uyarısı: Tsunami geliyor Sedat Peker'den flaş açıklama geldi. Üst düzey suikast iddiası 'Türkiye'de bombalı eylemlere hazırlıklı olunması gerekiyor' Naci Görür'den o il için tsunami uyarısı. Fay hatlarının etrafını sardığı bölgeleri de açıkladı