Aşık Veysel'in dillere destan şarkısı Hollanda'da bir kilisede çanla çalındı

1381 izlenme 27 Ekim 2022
Reklamlar
Usta halk ozanı Aşık Veysel'in, dillere dolanan ve her yaştan insanın kulağına hitap edip rahatlatıcı özelliği olan "Uzun İnce Bir Yoldayım" şarkısının melodisi Hollanda'da bir kilisede çanla çalındı. O anlar bir kişi tarafından video kaydına alındı. Video sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor.

Usta ozan Aşık Veysel Şatıroğlu, Hollanda'da doğum gününde bir kiliseden çalınan unutulmaz şarkısı "Uzun İnce Bir Yoldayım" şarkısıyla anıldı.

Tüm dünyada efsaneleşen halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, 25 Ekim 1894'te Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde dünyaya gelmiş, çiçek hastalığından dolayı gözlerini kaybetmişti. Küçük yaşta saz dersleri alan ünlü ozan ömrü boyunca ortaya koyduğu eserlerle 7'den 70'e herkes tarafından çok beğenilen bir sanatçı olarak bilindi.

Farklı farklı müzisyenler tarafından seslendirilen "Uzun İnce Bir Yoldayım" eseri, Hollanda'nın Rotterdam şehrindeki Laursnskerk kilisesinde de çanlarla çalındı.

O anlar, bir kişi tarafından kayda alınıp Twitter'da paylaşıldı. Paylaşım kısa sürede sosyal medyada hızla yayıldı ve video binlerce kişiye ulaştı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Öğrencilere yapılan haksızlığı Erdoğan’a şikayet etti başına gelmeyen kalmadı Saray, İstanbul ve Ankara'ya darbe planı için kolları sıvadı Konya mitingi öncesi AKP il başkanından İmamoğlu'na tehdit Afrika'nın ardından Irak'ı da işgal eden çekirge sürüleri, ekin tarlalarını işgal etti