Ana Sayfa
21 Temmuz 2022 ( 638 izlenme )
Reklamlar

Atatürk’ün heykelini ayaklar altına alanları överek paylaştı, TRT'de başkan yapıldı... Skandal atama

TRT Diyarbakır Bölge Müdürü Hamit Yaz, TRT Radyo Daire Başkanı olarak atandı. Hamit Yaz'ın çözüm sürecinde Atatürk'ün yıkılan heykelini paylaştığı ve "Kutsalınız heykel olursa bir gün devrilir" şeklindeki paylaşımını sildiği görüldü.

TRT Diyarbakır Bölge Müdürü olarak görev yapan Hamit Yaz, AKP iktidarının 2014 yılında HDP ile başlattığı çözüm süreci sırasında Twitter hesabından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yıkılan heykelini paylaşarak "Ve heykel savaşı başladı. Kutsalınız heykel olursa, İbrahim'in devirdiği gibi birgün mutlaka devrilir" ifadelerini kullandı.


Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askeri operasyonla yıkılan terör örgütü PKK'nın sözde komutanlarından Mahsum Korkmaz’ın heykeline ayaklarını basan askerlerin fotoğrafının yanına Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün yıkılan heykelini paylaşarak kıyas yapan Hamit Yaz, geçmişteki bu tweetini sildi.  

İşte o paylaşım:


TRT RADYO DAİRE BAŞKANI OLDU
Odatv'nin edindiği bilgilere göre TRT Diyarbakır Bölge Müdürü Hamit Yaz, TRT'nin yeni Radyo Dairesi Başkanı oldu.

TRT'ye de Tapu Kadastro Müdürlüğü'nden geçtiği öğrenilen Hamit Yaz, görevi şu anki başkan Ahmet Akçakaya'dan alacak. 

"HEYKEL SAVAŞI" YAZISI DURUYOR

Hamit Yaz, Twitter'daki söz konusu paylaşımını silse de TimeTürk'te 20 Ağustos 2014 tarihinde yazdığı "Heykel savaşı" başlıklı yazısı siteden okunabilir durumda.



Ayrıca Hamit Yaz'ın 12 Ağustos 2014'ten önceki tüm tweetlerini sildiği görüldü.



Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Muharrem İnce'ye Bir Çağrı Da Fatih Portakal'dan... "İyi Düşün ve Sorumlu Bir Karar Ver!" Yaşam tarzı nedeniyle baskı gördüğü iddia edilen müftü Mehmet Deniz yaşamına son verdi NASA açıkladı! 6 Mayıs 2022'de Dünya'ya çarpacak Erdoğan'ın eski doktoru Süleyman Soylu'ya teşhis koydu