Ana Sayfa
11 Temmuz 2020 ( 4040 izlenme )
Reklamlar

Atatürk'ün Selanik'teki evi için iğrenç teklif

Ayasofya’nın ibadete açılması üzerine, Yunan Parlamento Üyesi ve Yunan Çözümü (Elliniki Lisi) partisi lideri Kyriakos Velopoulos’tan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev hakkında alçak bir teklif geldi. Velopoulos, Atatürk Evi Müzesi'nin sözde "Rum Kırımı'na adanmış bir müze" olmasını teklif etti.
 
Danıştay’ın 1934 Bakanlar Kurulu tarafından alınan, ‘Ayasofya’nın müze şeklinde hizmet vermesine’ ilişkin kararı iptal etmesinin ardından, Ayasofya’nın cami olarak hizmet vermesinin önü açılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Danıştay’ın kararından kısa bir süre sonra gerekli işlemleri imzalayarak, Ayasofya’nın Diyanet’e devrini gerçekleştirdi.

“TÜRK MALLARINA AMBARGO UYGULANMALI”

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Elliniki Lisi partisinin lideri Kyriakos Velopoulos, İstanbul'daki Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürme kararına misilleme olarak, Türk sınırlarının kapatılması ve malların geçişi için genel bir ambargo uygulanmasını önerdi. Velopoulos, "Hükümet, siyasi partiler ve her Yunan, partimizin parlamentoda uzun zamandır önerdiği somut eylemlere destek vermelidir. Tüm Türk malları ve bunların geçişi için sınırların derhal kapatılması, Türk mal ve hizmetleri genel ambargosu yürürlüğe girmelidir" dedi.

“YUNANLILAR İÇİN DARBEDİR”
 
Değişim Hareketi partisinin lideri Fofi Gennimata da Cumhurbaşkanlığı kararnamesini hedef aldı. Gennimata, "Ayasofya'nın cami olması tüm Hıristiyanlığa hakarettir. Bu bizim, yani Yunanlılar için bir darbedir. Artık sözle değil yaptırımlarla cevap verilmeli" dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan erken deprem uyarısı! Korktuğum 3 yer diyerek uyardı Bursa Kestel'de çocuklara bakarak mastürbasyon yapan bir kişi böyle görüntülendi Mansur Yavaş en çılgın projesini açıkladı Kılıçdaroğlu Bay Kemal Sözü verdi: Birkaç ay araç almayı ertelerseniz size ikinci el araba parasına sıfır araba aldıracağım