Ana Sayfa
10 Kasım 2020 ( 51 izlenme )
Reklamlar

Atatürk'ün vefatını Resmi Gazete böyle duyurmuştu. İnsanlık büyük evladını kaybetti

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Atatürk’ün vefatının 82. Yıldönümünde Resmi Gazete’nin 10 Kasım 1938 tarihli sayısında Atatürk’ün vefatının haberinin verildiği ifadeler yeniden gündeme geldi. Resmi Gazete’de Atatürk’ün vefatı sonrası “Bu acı hadise ile Türk vatanı büyük yapıcısını, Türk milleti ulu şefini, insanlık büyük evladını kaybetti” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün üzerinden 82 yıl geçti. 

Atatürk'ün ölümü, 82 yıl önce bugün yayınlanan Resmi Gazete'de, "Türk vatanı büyük yapıcısını, Türk milleti ulu şefini, insanlık büyük evladını kaybetti" sözleriyle duyuruldu.

10 Kasım 1938 tarihle Resmi Gazete'de, şu ifadeler kullanıldı:

"Müdavi ve müşavir tabiplerinin neşredilen son raporu Atatürk'ün dünyaya gözlerini kapadığını bildirmektedir. Bu acı hadise ile Türk vatanı büyük yapıcısını, Türk milleti ulu şefini, insanlık büyük evladını kaybetti. Milletimize içimiz yanarak bu tarife sığmayan zıyaından dolayı en derin taziyelerimizi sunarız.
 
Kaderlerimizin tesellisini ancak ve ancak onun büyük eserine bağlılıkta ve aziz vatanımızın hizmetinde ararız. 

Şurasını da her şeyden evvel beyan etmeliyiz ki ölmez olan onun büyük eseri Cumhuriyet Türkiyesi'dir. 

Hükümetiniz içinde bulunduğumuz bu mühim anda bu güne kadar olduğu gibi dikkatle vazife başındadır. Müesses olan nizamı ve vaziyeti idame hususunu da büyük Türk milletinin, hükümetle tek vücut olarak teyit ve temin edeceğine şüphe yoktur. 

Bugün ayrılığına ağladığımız büyük şefimiz Atatürk, her vakit Türk milletine güvendi, eserlerini bu güvenle yaptı, idamesi esbabını da istikmal ederek güvenle büyük milletimize bıraktı. Ebedi Türk milleti onun eserlerini ebediyetle yaşatacaktır. 

Türk gençliği onun kıymetli vediası olan Türkiye Cumhuriyeti'ni daima koruyacak ve onun izinde yürüyecektir. 

Kemal Atatürk, Türk'ün tarihinde ve gönlünde daima yaşayacaktır."

aa030.jpg

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP'li Ali Mahir Başarır: ''Sizde bir akıl göremiyorum ki alay edeyim'' 250 Bin TL'lik Buzdolabı İçin Sıraya Girdiler! Benzin ve motorine dev zam geliyor CHP Parti Sözcüsü Öztrak: Ülkemiz 'ucube saray rejimi' tarafından yönetiliyor