Aytun Çıray’dan AKP’li vekile telefon tepkisi

579 izlenme 02 Ocak 2020
Reklamlar
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, Libya tezkeresinin görüşüldüğü Genel Kurulda, AKP'li vekilin telefonla konuşmasına tepki göstererek, "Şehit olmaya asker göndereceğiz biraz ciddi olun. Benim dedem Balkan şehidi. Sen ne anlarsın şehitten" dedi.

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Libya tezkeresi görüşmelerinde yaptığı konuşmada telefonla konuşan bir AKP’li vekile sert tepki gösterdi.

Konuşması sırasında Meclis sıralarından yükselen uğultulara dikkat çeken Çıray’ın gözüne o sırada telefonla konuşan bir AKP’li vekil yükseldi. Vekilleri ciddi olmaya davet eden Çıray, “Şehit olmaya asker göndereceğiz biraz ciddi olun. Benim dedem Balkan şehidi. Sen ne anlarsın şehitten" şeklinde konuştu.

AKP iktidarının Libya tezkeresini bir oldu bittiye getirmeye çalıştığını vurgulayan Aytun Çıray’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanı 'Davet edildiğimiz yere gideriz' dedi. Bu mantıkla davete ne gerek var? Kardeş Azerbeycan'ın topraklarının yüzde 20'si işgal altında hadi kalkın önce gidip orayı kurtaralım. Gerçekler ve çıkarlar vardır. Barış Pınarı Harekâtı'nı destekledik ne oldu? Bir tweet'le aslanlar gibi yürüyen Türk ordusunu durdurdunuz. Bu kadar önemli bir tezkere diyorsunuz ama burada bir bakan bile yok, ayıp. Şimdi soracak ahali Libya'da ne işimiz var diye? Yeni dertlere ihtiyaç var mı? Doğu Akdeniz'de bu kadar dert varken ordunun gücünü neden ikiye bölüyorsunuz?"

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İçişleri Bakanlığı'ndan Ekrem İmamoğlu açıklaması. Ellerine soruşturma açılmıştı Haluk Levent: Yardım tırları Hatay'a gelmeden tüm tırı boşalttı gitti Ekrem İmamoğlu’ndan son çağrı: İstanbul’daki şok korona gerçeğini açıkladı! MOSSAD'ın Erdoğan'ın Sağlığı İle İlgili Raporu Açıkladı!