Aytunç Altındal'ın ölmeden önceki son açıklaması yeniden yayınlandı

3511 izlenme 15 Temmuz 2022
Reklamlar
'Türk İmparatorluğunun yıkılışına dair kehanetler' kitabının çevirisini yapan ve şifreleri yorumlayan gazeteci, yazar ve araştırmacı Aytunç Altındal'ın hayatını kaybetmeden önce anlattıkları sosyal medyada yeniden gündemde. İşte ayrıntılar...

1453 yılında İstanbul'da tarihçi Neodest tarafından yazılan, çoğunun gerçekleştiği 'Türk İmparatorluğunun yıkılışına dair kehanetler' kitabının şifrelerini yorumlayan merhum gazeteci, yazar ve araştırmacı  Aytunç Altındal'ın 2013 yılında Habertürk'te katıldığı bir programda anlattıkları yeniden gündem oldu.

Altındal programda 3. Ahmet döneminde yazılan  ve yazılanlar çoğunun gerçekleştiği kitapta 'Osmanlı tarihi 1920'de bitecektir' ifadesinin de gerçekleştiğine vurgu yaparak şifrelerden birinin de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü işaret ettiğini belirtti.

İşte 2018 yılında kanser sebebiyle yaşamını yitiren Aytunç Altındal'ın hayatını kaybetmeden önce günümüze dair anlattığı şok eden kahanet;

"Abdullah Gül'den sonra devlet yıkılacak"

"Kitapta 'Hristiyanları farkettirmeden Türk devletini yeniden kuracaktır' deniyor.  'Çok hızlı davranan Müslüman prens' ifadesi de Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatıyor. Ondan sonra da kehanet gerçekleşiyor. Daha sonra 11. prensin ibaresi var. Devlet başkanı diyelim. 11 harften oluşacaktır diyor. Abdullah Gül 11 harf ve 11. Cumhurbaşkanı. Onun döneminde yıkım başlayacaktır diyor. Bu benim keşfimde değil. Adamın söylediği.

Yani 11. prens döneminde adı 11 harften oluşan birisi. Bu kitap çıktığı zaman bunun bir sürü spekilasyonu yapıldı. Fakat adamın bugüne kadar dedikleri gerçekleşmiş. 'Katolik klisesi ile İstanbul'daki Ortodoks kilisesi kardeşçe kucaklanacaktır' Kasım 2006'da bu da oldu."

Aytunç Altındal'ın söylediklerini tekrar dinleyenler "Kehanet gerçek olacak mı" diye sormaktan kendini alamadı.

Aytunç Altındal kimdir?

İstanbul'da 1945'te dünyaya gelen Altındal, 1983'te İsviçre'de Modus Vivendi Kültür Merkezi'ni kurarak 10 yıl yönetti. 1989 yılında Rusya'da Kültür Danışmanlığı görevini yaptı.

Altındal, 1992'de İngiltere Edinburg'taki Akademik Proje İdari Heyeti üyeliğine seçildi, 1993'te Uluslararası Avrupa Düşünce Çalışmaları Topluluğu Bilimsel Kuruluna üye oldu. Gazeteci yazar Altındal, aynı yıl Avusturya'nın Graz şehrindeki Karl-Franz Üniversitesi tarafından düzenlenen Avrupa'nın Laik Vasiyeti adlı uluslararası konferansta oturum ve bölüm başkanlığına seçildi.

Ünlü Fizikçi Isaac Newton'un bugüne kadar hiç bilinmeyen bir kitabını da yayınlayan Altındal, Uğur Mumcu'nun "Sakıncasız" adlı eserinin de yapımcılığını üstlendi.

Altındal'ın, 1992'de İngitere'de yayınlanan Three Faces of Jesus (Üç İsa) adlı kitabı dünyada büyük ilgi görmüştü.

Aytunç Altındal 2018'de kanser sebebiyle yaşamını yitirdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Atlas Global iflas kararının ardından geriye milyonlarca dolar borç bıraktı Flaş... Flaş... Sedat Peker'den günler sonra açıklama geldi Bakan Koca açıkladı: Korona virüsten can kaybı 30'a yükseldi AKP ve MHP "hayır" oyu verdi İBB "üzülerek" deyip durdurdu