Babacan ve Bahçeli gerilimi sürüyor!: "Ülkeyi yüzde 10 oy almış küçük ortak yönetiyor!"

296 izlenme 28 Kasım 2020
Reklamlar
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Kocaeli İl Kongresi'nde konuştu.

Şu andaki iktidardaki ortaklar ülkeyi öyle bir hale getirdiler ki artık ülkemizi yüzde 10 oy almış bir genel başkan yönetmeye başladı. Her gün milli irade diyenler milletin iradesini bir hiç yaptı. Yüzde 10'luk bir genel başkana hem devletin yönetimini hem de kenti partilerinin anahtarını bıraktılar. Bir üçüncü ortak daha var he o da çok konuşmaya başladı bu sıralar. Yüzde 1 bile oy alamayan, bir şahıs da “Fikirlerim iktidarda“ diyor.

2018 Haziran'ından bugüne ne olmuş?

Haziran 2018'de Hazine'nin iç dış borcu toplam 970 milyon lira. En son açıklanan tam 1 trilyon 935 milyon lira. 2 yılda Hazine'nin borcu ikiye katlamış. Yakın akraba atamasının ülkeye faturası bu.

Merkez yine aynı dönemde 130 milyar dolarlık rezervini tüketmiş bir de eksiye düşmüş. Bir ülkenin Merkez Bankası'nın döviz rezervi olur döviz borcu mu olur? 2 yılda bu memlekete bu kadar büyük zarar verilir mi?

EYT konusuyla ilgili yaklaşımımız adalet ve finansal sürdürülebilirlik gibi iki ana sütuna dayanmış durumda. Bu sorunların istişareyle çözümü mümkün ama bunun için konuşabilmek, halkımızın sorunlarını gerçekten anlayabilmek lazım."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kılıçdaroğlu'ndan zehir gibi sözler: Beni iyi duyun Saray'ın beslemeleri AKP medyası Sezen Aksu'yu darbeci ilan etti Fatih Altaylı'yı fena kızdırdılar. Resmen öfke kustu AKP'li vekile memleketinde şok protesto