Ana Sayfa
16 Kasım 2021 ( 1773 izlenme )
Reklamlar

Bahçeli'den, Erdoğan'a şok!

Saadet Partisi Genel Başkanı Erdoğan ile Beştepe'de görüşmüş ve yüzde 50+1 tartışması başlamıştı. AKP cephesinden yüzde 50+1'in problemli olduğu dile getirilmişti. Bunu dile getirenler arasında AKP'nin 'ağır abilerinden' Cemil Çiçek de vardı. Bahçeli grup toplantısında Çiçek'e sert çıktı, ve 50+1'in gerekli olduğunu vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, Cumhur İttifakı'nda problem olmadığını iddia etti. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, AKP'nin ağır abilerinden Cemil Çiçek'e sert çıktı. Çiçek, yüzde 50+1'in problemli olduğunu söylemişti.

Bahçeli, Çiçek'in çıkışının manidar olduğunu söyledi, Fehmi Koru'ya FETÖ suçlamasında bulundu ve onun da aynı şeyledi söylediğini belirtti.

Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçilme barajı hakkındaki “yüzde 50+1’in mahsurlu olduğunu anladık” açıklaması üzerine dün basın toplantısı düzenleyen AKP’li vekil İbrahim Aydemir, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bu düşüncesine sonuna kadar katılıyorum” demişti.

Bahçeli, son anketlerde hızla eridiği görülen Cumhur İttifakı'nın oy oranlarıyla ilgili "Siparişle çalışan kamuoyu araştırma şirketlerinin abuk sabuk anketleri neyi söylerse söylesin, 2023 Cumhur İttifakı'nın, Türkiye'nin zafer yılı olacaktır. Bizim anketimiz tuttuğumuz eller, girdiğimiz gönüllerdir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli devamında, gazeteci Taha Akyol'u, Karar gazetesindeki "Erdoğan’la Bahçeli arasında sistem gerilimi" başlıklı yazısı üzerine hedef aldı. Bahçeli, "Kalemini zillet mürekkebine batırmış. Bir yalan bin yalanın kuluçkasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızla aramızda gerginlik değil muhabbet vardır, güven vardır" dedi. Bahçeli ayrıca Fehmi Koru'nun da "Cumhur İttifakı'nda çatlak iddiaları" yazılarına tepki gösterdi.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İl il Anadolu'yu geziyoruz, adım adım 2023'e yürüyoruz. Bu yürüyüş yalana ve yozlaşmaya karşı faziletin yürüyüşüdür. Bu yürüyüş hainlere, eli kanlı teröristlere karşı onur yürüyüşüdür. Bu yürüyüş en samimi ve saf duygularla mukeddasetımıza sahip çıkanların yürüyüşüdür.

Vatanımızı karış karış dolaşıyoruz, gönüllere misafir oluyoruz. MHP olarak aziz milletimizle buluşmaya, konuşmaya, dertleşmeye, fikir alışverişine yüksek bir hedefle devam ediyoruz. Hem adımlarımızı hem de saflarımızı sıklaştırıyoruz.

30 Ekim 2021 tarihinde İl İl Anadolu, adım adım 2023 teması ile başlattığımız siyasi çalışmalarımızı bir gönül seferberliği kıvamında, bir iman ve irade hareketi şeklinde yurdumuzun her köşesine yaygınlaştırıyoruz. Bugüne kadar 40 ilimize giderek vatandaşlarımızla kucaklaştık. Esnaflarımızla, çiftçilerimizle, işçilerimizle, memurlarımızlar, muhtarlarımızla, emeklilerimizle, meslek örgütleriyle görüştük düşüncülerini öğrendik, hedeflerimizi paylaştık.

'CUMHUR İTTİFAKI OLARAK BİR ADIM ÖNDE OLACAĞIZ'

Başkanlık Divanımızın muhterem üyelerini, Merkez Disiplin Kurulu üyelerimizi, siz milletvekili arkadaşlarımız, il ve ilçe başkanlarımızı, aziz dava arkadaşlarımı çalışmalarından dolayı yürekten kutluyorum. Siparişle çalışan kamuoyu araştırma şirketlerinin abuk subuk anketleri neyi söylerse söylesin 2023 Cumhur İttifakı'nın, Türk milletinin, Türkiye'nin zafer yılı olacaktır. Bizim anketimiz tuttuğumuz ellerdir, girdiğimiz gönüllerdir.

'Yok MHP'nin oyu buymuş, yok AKP'nin oyu şuymuş' diyerek aldıkları paraların bedelini yalan anket düzenleyerek ödeme kuyruğuna giren kurşun askerler sözüm sizedir. Türk milletinin bağımsızlığına, muazzam eserlere, dev yatırım hamlelerine nasıl sahip çıktığını elinde sonunda göreceksiniz. Yediğiniz şamarı ömrünüz boyunca unutamayacaksınız. Durmayacağız, duraklamayacağız. Cumhur İttifakı olarak bir adım önde olacağız. MHP, kulislerin, çıkar gruplarının iradesi değildir.

'CUMHUR İTTİFAKI'NDA ÇATLAK PATLAK OLMAZ'

Cumhur İttifakı halinde atacağımız her adım daha huzurlu, daha güvenli bir Türkiye'ye doğru bir yol alıştır. Daha adil, daha hakkaniyetli bir geleceğe bağlanıştır. Daha dik baş, daha tok karın, daha mutlu yarına ilerleyiştir. Cumhur İttifakı'nda çatlak patlak olmaz ama ittifakımızı hazmedemeyip çatır çatır çatlayanların varlığı ise her türlü izahtan varesedir.

'MHP MUHALEFETTİR' AÇIKLAMASI

MHP, Cumhur İttifakı'nın bir ortağı olsa da işlevi ve demokratik sorumluluğu muhalefettir dedim. Bunun neresi yanlıştır? Neresinde Cumhur İttifakı'na soğuk bakış vardır? Hükümet bellidir çok şükür görevinin başındadır.

MHP fırsatçılık yapmaz, gizli siyasi gündemlere kapılmaz. Biz siyaseti mertçe, adam gibi yaparız. Hükümet değilsek de hükümete bakan vermemiş olsak da Cumhur İttifakı'nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız. Anca beraberiz, kanca beraber olacağız. CHP'nin gayri milli muhalefetini ele alıp, nasıl muhalefet yapılması gerektiğini partimizin tutumuyla tarif ederken başka yerlere çekmek sivri bir kurnazlıktır.

TEMELİ YÜZDE 50+1'DİR

Sayın Cumhurbaşkanımızla aramızda gerginlik değil, muhabbet vardır. Gerisi lafı güzaftır. Bu sistemin meşruiyet temeli yüzde 50 +1'dir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde cumhurbaşkanı doğrudan halk tarafından seçildi. Bu itibarla yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal olacak bir seçimdir.

CEMİL ÇİÇEK'E TEPKİ

Sayın Cemil Çiçek yüzde 50+1'in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini, Türkiye'yi bir kaosa sürükleyeceğini iddia ediyor. Bu tuhaf ve tahrip gücü yüksek sözlerin benzerini Türkiye'nin istikrarsızlığa gömülmesini, siyasi anlaşmazlıkların içine düşmesini isteyen çevrelerde ileri sürüyor. Sayın Çiçek, sizin kafanıza, diliniz altında sakladığını bir oran var mıdır? Varsa ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz? Açıkla bilelim, niyetini bilelim. Kimlere şirin görünmeye çalışıyorsunuz? FETÖ'cü Fehmi Koru da aynı şeyleri söylüyor farkında mısınız?

Altı partinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem arayışları için seri toplantılar düzenlediği bir dönemde tesadüfe bakınız ki sayın Çiçek'in beyanı dikkat çekici ve bize göre kuşku vericidir.

AKP CEPHESİ NE DEMİŞTİ?

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, partisinin genel başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yüzde 50+1’in mahsurlu oluğunu anladık” açıklaması üzerine Erdoğan’a desteğini dile getirmek için dün basın toplantısı düzenlemişti.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Aydemir, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, yaptığı iki saatlik görüşme sonrası Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “50+1’in mahsurlu olduğunu anladık” dediğini aktarması ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek’in “Sistem doğru olmamıştır, bugün de gelecekte de sıkıntı çıkarır. Üstesinden gelinmeyecek sorunlar yaratır” yorumunun sorulması üzerine şu değerlendirmeyi yapmıştı:

“Sayın Cumhurbaşkanı’mız düşüncesine sonuna kadar saygı duruyorum. 50 artı bir elbette suni birtakım ittifakların önünü açıyor. Millet İttifakı’na bakın. Öylesine savrulmalar yaşıyor ki, HDP ile İYİ Parti’nin normal şartlarda bir araya gelme şansı var mı? Yok, ama bir araya gelmişler. Ne adına yapıyorlar bunu? Karşı tarafa kaybettirme adına yapıyorlar. Kazanma değil kaybettirme adına yapıyorlar. Yani kazandırma değil kaybettirme esaslı. Böyle bir mahsurunun olduğu aşikar, orta yerde.

Yani, kendini tarif edebilir halde partiler, siyaset kurumu uzaklaşma durumuna geliyor. En önemli, bana göre mahsuru bu. Birbiriyle asla bir araya gelemeyecek yapılar, sırf kaybettirme adına, kazanma adına değil en kötüsü bu değil mi, ne kadar kötü bir hal, bir siyasi parti kurdum, programım var, bu ülkeyi yönetmek istiyorum, oylarınıza talibim diyen yok, karşı tarafı kaybettirebilmek için irili ufaklı, yığınla parti oluşuyor. Bu suni yapı da zeminde bir bozulmaya sebebiyet veriyor. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bu düşüncesine sonuna kadar katılıyorum.

50 artı 1 suni ittifakların önünü açıyor. İki dünya bir araya gelse birleşmeleri mümkün olmayanlar bir araya geliyorlar niye? Karşı tarafı yıkmak için. Bu Millet İttifakı başarılı olsa diyelim, yönetme şansları var mı, mümkün mü? Siyahla beyaz kadar zıt kutuplar bir araya gelecekler ve bu ülkeyi yönetecekler? Ne için buradalar? Yıkmak için buradalar. ‘Şurayı bir yıkalım sonrasına bakarız.’ Nasıl bakacaklarsa? Böyle bir anlayışları var. 50 artı 1’in en mahsurlu tarafı budur.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Fatih Erbakan hayır deyince Erdoğan kime kalem fırlattı. Odatv'nin gizemli yazarı Hürrem Elmasçı yazdı Abdurrahman Dilipak bombayı patlattı: Kasetler patlayacak Ali Tezel'den emeklileri ayağa kaldıracak iddia Kabinede neden MHP'li bakan istemiyor?