Ana Sayfa
14 Kasım 2019 ( 774 izlenme )
Reklamlar

Bakan Bey Kendine Özel Konukevi Yaptırıyor

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, İller Bankası Macunköy Tesisleri’nde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum için ithal malzemelerin kullanıldığı 10 milyon TL’lik özel bir konukevi yapıldığını açıkladı.

Candan, “Bu bir israf projesidir. Yık yap yaklaşımı ile kamusal alanları, halka açık kullanılan tesisleri kendilerine kapatıyorlar. İnsanlar bu kadar yoksulluk içindeyken, vicdanen nasıl rahat olabiliyorlar? İsraf politikaları özel konukevi uygulamaları bakanlara da sirayet etti. İsrafın başı, yönetenlerin kendisidir. Değil 10 milyonun bir liranın bile çok kıymetli olduğu süreçte bakan, halka açık tesislere konukevi yaptırıyor, bu israfı kamuoyunun takdirine sunuyoruz” sözleriyle tepki gösterdi.

‘12 İŞÇİNİN MAAŞI’

İller Bankası ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’na konuya ilişkin yazılar yazdıklarını ve gelecek yanıtlara göre yargı sürecini başlatacaklarını ifade eden Candan, “İnşaatın bir metrekaresi 12 işçinin bir aylık maaşına denk geliyor. Mermerinden tavan kaplamalarına yağmur oluklarına kadar ithal malzeme kullanılması da katmerli israftır” dedi. 

İller Bankası’na ait Macunköy Yerleşkesi’nin tamamının 96 bin metrekare olduğuna dikkat çeken Candan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı İller Bankası, yerleşkenin yarısını planlıyor ve bu alana ‘Macunköy Sosyal Tesisleri’ne ek bina yapıyoruz’ diyerek bakana konukevi yapıyor. Kabul salonu, özel çalışma odası, bahçe ve peyzaj düzenlemesi ile yerleşke duvarla ikiye ayrılarak bakana özel has bahçe mi planlanıyor” diye konuştu. Candan, alandaki 30 yıllık ağaçların da inşaat nedeniyle kesileceğini belirtti.

Candan, süreci şöyle özetledi: “Ulus’taki tarihi ana binanın yıkılmasıyla bir bölüm İller Bankası’nın Macunköy Yerleşkesi’ne taşındı. Alanın diğer kısmı ise İller Bankası’nın sosyal tesisleri olarak kullanılıyordu. Sosyal tesislere ve kamusal yaklaşıma baktığınızda Cumhuriyet’in kuruluş yıllarının izlerini taşıyor. Kurum bir taraftan kamu hizmeti veriyor bir taraftan yerleşke içerisinde, lokal, yüzme havuzu,  spor tesisler, kreş ve parkı ile birlikte çalışanlarına ve halka hizmet veriyor. 

Yerleşkenin tamamı 96 bin 500 metrekare. Çevre Şehircilik Bakanlığı’na bağlı İller Bankası, yerleşkenin yarısını planlıyor ve bu alana Macunköy sosyal tesislerine ek bina yapıyoruz diyerek bakana konuk evi yapıyor. 

Kabul salonu, özel çalışma odası, bahçe ve peyzaj düzenlemesi ile yerleşke duvarla ikiye ayrılarak bakana özel has bahçe mi planlanıyor?  İki yıl önce yerleşkenin yarısını satışa çıkarttılar. Misafirhanesi, arşivini, atölye binaların iki kere satışa çıkarttılar, satamadılar”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP’li vekil Meclis’te öyle bir şey söyledi ki… Ekrem İmamoğlu'ndan Demirtaş'ın kitaplarıyla ilgili açıklama Marmaris’i işgal etmeye başladılar. Sığınmacılar Türkiye’nin her yerine yayılıyor Sedat Peker'in iddialarının ardından gündeme gelmişti. İktidara istifa çağrısı