Ana Sayfa
03 Ekim 2019 ( 195 izlenme )
Reklamlar

Balyoz kumpas hakimi için karar

Balyoz ve Hanefi AvcıDevrimci Karargah kumpaslarını onayan dönemin Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul'a, 3 yıl 9 ay hapis...Balyoz ve Hanefi AvcıDevrimci Karargah kumpaslarını onayan dönemin Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul, "Bilmediğim hiçbir kararı imzalamadım. 30 yıllık yargılama faaliyetlerim süresince hiçbir makam, mevki, cemaat, cemiyet veya siyasiden hiçbir emir, talimat almadım" dedi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde görülen davada, bir önceki celsede verdiği esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayan Yargıtay Savcısı Mutahhar Keleşoğlu, Balyoz ve Devrimci Karargah davalarını hatırlatarak, Ekrem Ertuğrul'un örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmekten, alt sınırdan uzaklaşılarak cezalandırılmasını istedi. Savcı Keleşoğlu, Ertuğrul'un, Balyoz ve Hanefi Avcı davalarında çok sayıda kişinin mağduriyetine yol açtığını, toplumun yargıya güvenini sarstığını da vurguladı.

“YARGITAY'DA, 'HATIR İÇİN BERAAT OLUR, AMA MAHKUMİYET OLMAZ' DİYE KONUŞULURDU”

Esas hakkında mütalaaya karşı savunmasını yapan tutuksuz sanık Ekrem Ertuğrul ise özetle şunları söyledi: "30 yıl süren yargılama faaliyetlerim süresince hiçbir makam, mevki, cemaat, cemiyet veya siyasiden hiçbir talimat ya da emir almadım. Dosyadaki bilgi, belgeler doğrultusunda, Anayasa ile kanunlara uygun ve vicdani kanaatime göre karar verdim. Halka hizmetin Hakka hizmet olduğuna inandım. Bilmediğim hiçbir kararı imzalamadım, hatır, gönül işi yapmadım. Bir zamanlar Yargıtay'da, 'Hatır için beraat olur, ama mahkumiyet olmaz' diye konuşulurdu. Ben ikisine de karşı çıktım, hatır için hiçbir beraat veya mahkumiyet vermedim."

Daire üyelerinin seçilmesi ve görevlendirilmesinde hiçbir telkin ve tavsiyede bulunmadığını, üyelerin kendisinden önceki dönemde belirlendiğini belirten Ertuğrul, üyelerin görüş, düşünce ve inançlarını sorgulayıp, araştırmadığını, onlarla özel sohbetler yapmadığını, müzakereler sırasında da bunların herhangi bir inanç veya görüşten yana olduklarına ilişkin bir tespitte bulunmadığını anlattı.

Ertuğrul, şöyle devam etti: "Gizliliği esas alan, bugüne kadar bildiğimiz klasik örgütlerden çok farklı bir örgütle karşı karşıya olduğumuzu nereden bilebilirdim? FETÖ'nün yapısı çok ciddi bilimsel, teknik araştırmalar ve ancak darbe teşebbüsünden sonra ortaya çıkarılabilmiştir.

Sanki geçmişte de biliniyormuş gibi, 2011'de bunu öngörmediğim, yükselmek için örgütün desteğini aldığım iddia ediliyor. Hiçbir zaman yükselme motivasyonu ile hareket etmedim. Yargıtay üyesi olurken, kimsenin önünde eğilmedim. Birçok insan bu yapıyı övüp, maddi ve manevi destek verirken, ben hiçbir zaman sempati duymadım, ilgi göstermedim. İtici ve antipatik bulduğumu açıkça dile getirdim.

2007'de Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda bir çok isim Fetullah Gülen'in beraati için yarışırken, ben o dairenin üyesi olduğum halde oylamaya girmedim. Vereceğiniz karar ne olursa olsun, vicdanım rahat. Ne bilerek ne bilmeyerek bu örgüte yardımda bulunmadım."

EKREM ERTUĞRUL’A 3 YIL 9 AY HAPİS

Avukatı Ömer Çakır'ın savunmasından sonra son sözü sorulan Ertuğrul, "Beraatimi istiyorum" dedi. Verilen aranın ardından kararı Heyete Başkanlık yapan üye hakim Maruf Alikanoğlu açıkladı. Alikanoğlu, Ekrem Ertuğrul'un örgüte yardımdan oybirliğiyle 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Odatv.com

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

1 Aralık'tan itibaren ticari araç sürücülerine psikoteknik test raporu zorunlu hale getirildi Gökhan Özoğuz, Erdoğan'ın sözlerine böyle yanıt verdi Abdulkadir Selvi dilinin altındaki baklayı çıkardı. Yeni Çözüm sürecinin işaretini verdi. MHP buna ne diyecek İtibar dediğin böyle olur! Atatürk'ün kemerine dikkatle bakın