Ana Sayfa
16 Kasım 2021 ( 20117 izlenme )
Reklamlar

Barış Pehlivan AKP'den aldığı bilgiyi açıkladı. Erdoğan seçilmezse işleyecek plan ortaya çıktı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugün kaleme aldığı yazısında AKP'li bir yetkili ile olan görüşmesini anlattı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, AKP’li isimle konuştuklarını aktardı. Pehlivan "Parlamenter sisteme geri dönüş bahsini açtım. Ona göre bu imkânsızdı." dedi. Pehlivan, AKP’li yetkili ismin ne olursa olsun AKP seçimden birinci parti olarak çıkacaklarını ve Meclis’te kilit rol oynayacaklarını söylediğini yazdı. Pehlivan, AKP’li ismin bu rolü de Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetseler dahi eski sisteme dönüşü engelleyebilecek güce kavuşması demek olduğunu söylediğini aktardı.

2023 OLMAZSA 2025

Barış Pehlivan'ın AKP'li yetkiliden aktardığına göre, “Erdoğan, cumhurbaşkanı olamasa bile muhalefetin parçalı yapısı yine AKP’ye kazandıracak.” Pehlivan, . Böyle bir durumda 2025’e varmadan tekrar seçimin öngörüldüğünü belirtti. Pehlivan, “Evet, “Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilememe” ihtimalini düşünüyorlar, bunun üzerine planlar yapıyorlardı.” İfadelerini kullandı.

Pehlivan AKP'li yetkilinin aktardığına göre diyerek “Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı MHP’nin çok kan kaybetmesi de ittifakta rahatsızlık kaynağıydı. “Yüzde 35’in altına düşmeyiz” diyordu ama MHP’nin erimesi, ittifak için düşündürücüydü.” yazdı.

“YÜZDE 50 ARTI BİR İYİ OLMADI”

Pehlivan; "Geçen hafta AKP’nin kritik bir ismiyle oturdum. Ona anketleri, partideki havayı, neler olup bittiğini sordum." diyerek o ismin neler anlattığını köşesinden aktardı. Pehlivan'ın aktardığına göre; AKP'nin anketlerinde Cumhur İttifakı yüzde 45’in biraz üstünde görünüyor. Pehlivan, “Bu da seçimi, “bıçak sırtı” haline getiriyor. AKP'li yetkili bu durumu işaret ederek; “Yüzde 50 artı bir sistemi iyi olmadı” dedi ve ekledi: “20 yıllık iktidarımızın en kritik seçimi olacak." diye yazdı.

Pehlivan sözlerini şöyle bitirdi:

"Kısacası, Erdoğan’ın seçim oyunu belki de yeni başlıyordu…"

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İstanbul'daki Watergarden AVM, Albaraka Türk Katılım Bankası'na satıldı Erdoğan'ın eski kolu Turhan Çömez'den gizemli mesaj. AKP'de bir telaş başladı Tıraş tartışması kanlı bitti. Müşteri berberi tüfekle vurdu Dünya Sağlık Örgütü’nden Türkiye açıklaması: 'Vakalarda dramatik bir artış var!'