Ana Sayfa
10 Ocak 2020 ( 274 izlenme )
Reklamlar

Baykal'dan AKP'nin Libya Politikasına Tam Destek

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Libya'yla yapılan askeri anlaştmamız çok önemli, emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Libya ile yapılan askeri antlaşmanın çok önemli olduğunu savundu. Baykal, antlaşmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Yeniçağ gazetesinden Orhan Uğuroğlu’na konuşan Baykal, dış politikanın hamaset ve husumetle yürütülemeyeceğini belirtti.

Bir dönem Dışişleri Bakanlığı da yapan Baykal, “Dış politika hamasetle ve husumetle olmaz. Libya'nın daha önceden yanında olmalıydık. Nasıl hata yapılıyor diye bakmamız lazımdı. Askerlerimizle siyasetçilerimizle önceden destek olmalıydık.

Siyasi ahlak bunu gerektirir. Gidip savaşmak yerine Libya'ya, 'Silah, asker, teknoloji neye ihtiyacın var?' dememiz lazımdI” dedi.  Baykal, “Silah yerine barış eli uzatmak daha farklı. Zaaflarını görerek yardım etmek gerekirdi. Diplomatlarımızla Libya'ya giderek bir tek Libyalının burnu kanamadan bunu yapmalıydık” diye konuştu.

Baykal, “Libya halkı hak ettiği onurlu yaşamı, özgürlüğü yaşar. Libya çok önemli bir ülke, Afrika'nın giriş kapısı.

Libya'yla yapılan askeri antlaşmamız çok önemli, emeği geçen herkesi kutluyorum. BM'nin, Libya'daki desteklediğimiz hükümeti meşru görmesi çok önemli” ifadesini kullandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Mustafa Sarıgül'den başörtüsü referandumu için dikkat çeken çıkış: Sadece kadınlar oy versin Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz İstanbul için kötü haber Borsa İstanbul yine devre kesti Fatih Portakal'dan Gündemi Sarsacak Kılıçdaroğlu Kulisi! 'Buna Bakarak Adaylığa Karar Verecek'