Ana Sayfa
27 Haziran 2021 ( 823 izlenme )
Reklamlar

Baykal'ın prensliğinden, Erdoğan'ın Saray'ına: Korkmaz Karaca

Kara para aklamaktan tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkisi ifşa olan Korkmaz Karaca hakkında organize suç örgütü lideri Sedat Peker yeni iddialarda bulundu. Karaca'nın arşivini KRT açtı. İşte Deniz Baykal'dan, Recep Tayyip Erdoğan'a bir 'Zübük'ün portresi...

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi, AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, AKP MKYK üyesi Korkmaz Karaca, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in ifşaları ile yeniden gündeme geldi.


Sedat Peker ilk olarak; Avusturya'da kara para aklamaktan tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın, Karaca'ya Audi A8 marka lüks bir araç tahsis ettiğini iddia etti. Karaca, bu iddiayı gazeteci Saygı Öztürk'e doğruladı. Öztürk de bu bilgiyi ilk kez KRT'de açıkladı. Karaca, kendisini, "benzinini ben koydum" diye savunuyordu.

Peker'in Karaca ile ilgili iddiaları bununla da sınırlı değildi. Peker, Karaca'nın birçok şirketten 'danışmanlık' adı altında yüklü paralar aldığını iddia ediyordu. Peker, bu şirketlerden birinin ise Sütaş olduğunu söylüyor.

Bu iddia ve ifşaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuzeni, superhaber.com'un sahibi Cengiz Er, Karaca'yı istifaya davet etti. Ancak Karaca cephesinden bu çağrıya bir yanıt gelmedi. 

2 gün önce, "Bir Konyalı iş adamı vasıtasıyla benden hangi konuyu görüşmek için randevu istemiştir? Bunun cevabını bekliyorum. Ayrıca sütaş… ve bunun gibi firmalardan yasal olarak kaç lira danışmanlık ücreti almıştır? Bir de bu tip firmaların özel işlerini halledip ne kadar avanta almıştır?" açıklamasını yapan Sedat Peker dün (cumartesi) yeni iddialarda bulundu.

Sedat Peker, “Bugün seni kibrit kutusuna sokacağım” dediği Karaca’yı, Soylu’nun arkadaşı ya da AKP’de yerel yönetimler başkan yardımcısı olmasının ‘kurtarmayacağını’ ifade etti.

Peker, Karaca’ya “Sen Maltepe’de sıradan bir evde otururken nasıl oldu dört beş senede Çekmeköy’ün süper lüks villalarından birinin sahibi oldun?” diye sordu.

Sedat Peker şunları söyledi:

“Beş altı sene evvel Bakırköy eski belediye başkanı Ünal Erzen başta olmak üzere tüm CHP’li isimlerden sinyalcilik yaparken bu zenginliğe nasıl ulaştın (ben anlatacağım)? Kendi evinden daha çok Maxx Royallerde, Vogue otellerde kalabilecek hale nasıl geldin (o otellerin fiyatları belli)?

‘KIZIN AİLESİNİ ARAMAMI İSTEDİ’

Deniz Baykal’ın kaset olayından sonra eski pezevenkleri geri çekilince görevi nasıl devraldın? Kardeşlerim, bunun benle görüşmek istemesinin sebebi, Deniz Baykal’a getirdiği kızlardan birinin ailesinin haberi olmuş. Bu konuda Antalya’daki bu aileyle görüşmem için en yakınlarımı araya koyup bana ulaşmak istedi. (Kızın ve ailesinin adını vermemiz doğru olmaz) Tabi ki ben böyle bir namussuzluğun parçası olmadım.

Deniz Baykal bu durumdan haberi olduğu için bunun eline düştü. Tabi ki Sayın Cumhurbaşkanıyla Deniz Baykal’ın hastanedeki görüşmesini, Hasan Doğan üzerinden koordine eden Korkmaz Karaca’dır. Sonraki yükselişini zaten tüm Türkiye biliyor.”

Peker, Karaca’nın açıklama yapmasını, “Ben Sedat Peker’le görüşmek için talepte bulunmadım” demesini isteyerek şunları kaydetti:

“Süslü sülü, bir gram namusun varsa bu adamı rüşvetten ve muhabbet tellallığından gözaltına alırsın. Korkmaz Karaca, bunu sana niye yaptım biliyor musun? Süslü sülünün benle olan davasında haksız olduğu halde onun lehine çalışmalar yaptın. Onun lehine çalışmalar yapanların bak daha başına neler gelecek. Hele ben video çekmeye başlayayım, bak dünya nasıl şenlenecek.”

KARACA'NIN ZÜBÜK'E BENZEYEN HİKAYESİ

"Zübük", Aziz Nesin'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmış; yönetmenliğini Kartal Tibet'in, senaristliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı 1980 yapımı bir film. Filmin başrol oyuncusu Kemal Sunal'dı. Filmdeki adı; İbrahim Zübükzade... Film; Zübükzade'nin parti değiştirerek, yalanlarla, komplolarla nasıl yükseldiğini anlatıyor. Karaca'nın hayatının da 'Zübük'e benzemesi dikkat çekiyor. 

İşte, oradan oraya geçen, fotoğraflarla algıda Zübük'e taş çıkartan Korkmaz Karaca'nın portresi...

Karaca, 1978 İstanbul doğumlu, 43 yaşında... Baba tarafından Ardahanlı. Kendisi ise konjektüre göre yer değiştiren bir isim. Bir dönem Sözcü'de yazarken bir dönemde Hadi Özışık'ın internethaber.com sitesinde 'yazılar' yazıyor.

Siyasete CHP'de başlıyor. Kısa sürede dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal'ın gözdesi oluyor. Bir dönem yapılan haberlerde Karaca'nın ismi 'Baykal'ın prensi' diye geçiyor.

Baykal'ın Genel Başkanlık'tan çekilmesi ve Baykal'a yakın üst düzey isimlerin partide görev alamamasından sonra Karaca'nın da parti ile ilişkisi kesildi. 

2009 yılının Haziran ayında Merve Ceylan ile evlenen Korkmaz Karaca’nın nikah şahitliğini CHP Genel Başkanı sıfatı ile Deniz Baykal yapmıştı.

Uzun süre CHP ile ilişkisini kesti ancak Deniz Baykal ile görüşmeye devam etti. Baykal hastalandığında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte hastanede ziyaret ediyordu.

31 Mart Seçimine sayılı günler kala "Dört yandan saldırı altında olan ülkeye bu kritik dönemde, Usta gerek…" dedi ve Erdoğan'la ve AKP kurmaylarıyla samimi fotoğraflarını paylaştı.

24 Haziran'da da Erdoğan'ı desteklediğini ortaya koydu. Karaca Erdoğan'a olan desteğini açıklamasının ardından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi oldu. Daha sonra AKP içerisinde görevler aldı.

Karaca'nın bir özelliği de AKP'de sıkça rastlanılan bir hastalık... Güçlü, etkili ve yetkili isimlerle fotoğraf çektirme ve bu fotoğraflarla algı oluşturması. 
KRT olarak işte Karaca'nın Deniz Baykal'ın prensliğinden Erdoğan'ın Sarayına uzanan fotoğraf arşivi...

Fotoğraflar da kimler yok ki...

İşte o fotoğraflar...






















Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! Önümüzdeki hafta kar yağışı etkili olacak Sıkıntımız azdı bir de bu çıktı! 7 şehrimize tsunami uyarısı Dilan Polat'ın 4 yıl önce çektiği fotoğraf olay oldu! Karede yer alan herkes güzellik merkezi açıp zengin oldu MHP'de istifa depremi. 5 başkan görevi bıraktı