Ana Sayfa
11 Nisan 2020 ( 767 izlenme )
Reklamlar

'Bedelini İki Hafta Sonra Çok Ağır Ödeyeceğiz'

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sokağa çıkma yasağının son 2 saat kala ilan edilmesinin ardından ortaya çıkan görüntüleri değerlendirdi. Görüntüler için oldukça “vahim” diyen Özlü, “Bugünkü karar sonrası sokağa taşan insanların etkilerini maalesef bir kaç hafta sonra acı şekilde yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü sokağa çıkma yasağı kararı ardından bazı vatandaşların market büfe ve bakkallara akın etmesi sonrası yaşananları değerlendirdi. Özlü “sokağa çıkma yasağı kararı sonrası gelen görüntüler çok vahim” dedi.

‘TEDBİRLER ALINMADIĞI İÇİN KORKUNÇ BİR BULAŞMA OLASILIĞI VAR’

Özlü, sokağa çıkma yasağının ardından halkın marketlere, benzin istasyonlarına yığılmasını olumsuz olarak değerlendirdi.

“Tedbirler alınmadığı için, halkımız tedbirsiz sokağa çıktığı için korkunç bir bulaşma olma olasılığı var” diyen Özlü, “Çok üzgünüm, iyi gidiyorduk, ama bugünkü karar sonrası sokağa taşan insanların etkilerini maalesef bir kaç hafta sonra acı şekilde yaşayacağız. Gelen görüntüler çok vahim gerçekten çok üzgünüm” dedi.

Bakanlığın sokağa çıkma yasağını geç saatte aldığına yönelik tepkiler gelirken yasağın başlamasına 2 saat kala kararın açıklanması tepkiye neden oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yasağın gelmesinin ardından ‘Sevgili yurttaşlarım! Sokağa çıkma yasağında ihtiyaçlarınız hem belediyelerimiz hem de diğer yetkilliler tarafından karşılanacaktır. Lütfen panik oluşmasına izin vermeyin, sükunetinizi ve sağlığınızı koruyun, evde kalın size ulaşılacaktır. Sağlığınız her şeyden önemli!’ ifadelerini kullandı.

Sevgili yurttaşlarım! Sokağa çıkma yasağında ihtiyaçlarınız hem belediyelerimiz hem de diğer yetkilliler tarafından karşılanacaktır. Lütfen panik oluşmasına izin vermeyin, sükunetinizi ve sağlığınızı koruyun, evde kalın size ulaşılacaktır. Sağlığınız her şeyden önemli!

AÇIK BAKKAL...

Yılmaz Özdil, sokağa çıkma yasağının ardından sosyal medya hesabında karara ilişkin eleştiride bulundu. Özdil, şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık bakanımız çok şeffaf bilgi veriyor” diyenler, şu anda fellik fellik açık bakkal arıyor!”

CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı’nın 31 vilayet hakkında sokağa çıkma yasağı kararını geç açıklamasına tepki gösterdi.

Söz konusu sokağa çıkma yasağı kararının geç saatlerde açıklanmasının toplumu paniğe sevk ettiğini ve sosyal mesafe kuralının ihlal edilmesine yol açtığını ifade eden Salıcı, “Günlerdir korunmaya çalışılan sosyal mesafe bir gecede yok edildi, hem de İçişleri Bakanlığı eliyle… Sokağa çıkma yasağı bir kaç saat kala mı ilan edilir?” dedi.

İstanbul Tabip Odası ise, yurttaşları sokağa dökmenini salgın değil algı yönetimi olduğunu ifade etti ve yaşanan kaosa sosyal medya hesabından tepki gösterdi. 

Twitter hesabından konuya dair açıklama yayımlayan İstanbul Tabip Odası, şu açıklamada bulundu:

''Pandeminin gerektirdiği önlemleri gerektiği zamanda almayıp kamuoyu beklentisi yükselince alelacele sokağa çıkma yasağı ilan ederek insanları geceyarısı sokağa dökmek. Bunun adı SALGIN yönetimi değil ALGI yönetimi.'

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Mansur Yavaş'ın konuşması Erdoğan'ı çileden çıkaracak: Ağzını gere gere... Berna Laçin oy vereceği ismi açıkladı. ''Ulu orta sorulmaz'' dedi ama söyledi 6 bin TL’ye çalışacak adam bulamıyoruz. Bir Emmi daha çıktı Sedat Peker, yandaş Akit'i hedef aldı: Kahpesiniz