Beklenen kar geliyor! 20 Ocak'tan itibaren İstanbul donacak

2762 izlenme 13 Ocak 2020
Reklamlar
20 Ocak'tan itibaren İstanbul'u etkisi altına alması beklenen soğuk hava dalgasıyla beraber kara kış yüzünü gösterecek. Bu tarihten itibaren sıcaklıkların hızla düşmesiyle beraber kar yağışı da etkili olacak.

İstanbul'da henüz kendisini tam olarak gösteremeyen kış 20 Ocak'tan itibaren sert şekilde kendini hissettirecek. Küresel tahmin sistemlerinin verilerine göre; hızla düşecek sıcaklıklarla beraber kar yağışı da görülecek.

HAVA SICAKLIKLARI HIZLA DÜŞECEK

Birçok şehirde kar yer yer etkili olmuş olsa da henüz İstanbul'da merkezi noktalar kar yağışı almadı. Küresel tahmin sistemlerinde yer alan verilere göre 20 Ocak'tan itibaren İstanbul'u da içine alan bir soğuk hava dalgası yurda giriş yapacak. Hava sıcaklıkları hızla düşecek.

SICAKLIKLARIN DÜŞMESİYLE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK

Tahminlere göre 20 Ocak'tan itibaren düşüşe geçecek olan sıcaklıklar İstanbul'da yaklaşık 10 derecelik bir fark oluşturacak. Soğuklara kar yağışının da eklenmesi bekleniyor.

10 GÜN BOYUNCA ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Yurda giriş yapacak olan soğuk hava dalgasının yaklaşık 10 gün boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor. 23-24 Ocak'ta soğuk hava dalgası zirve noktasını yaşayacak.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Övgün Ahmet Ercan 7 büyüklüğünde deprem beklediği bölgeyi açıkladı. Kırılması yaklaşan fayı duyurdu 'Bu kadarı da olmaz' dedirten usulsüzlük ortaya çıktı Sedat Peker hasta yatağından 7 tweet attı. Orman yangınlarıyla ilgili şoke eden açıklamalar yaptı İYİ Parti'de tezkere çatlağı! Durmuş Yılmaz, Akşener'in kararına uymadı