Beş adet portatif tuvalet için kurdele kesip açılış yaptılar

1273 izlenme 12 Ekim 2022
Reklamlar
Tunceli’de, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yaylacılar için yaptırılan beş adet portatif tuvalet için resmi açılış töreni düzenlendi.

ANKA’dan Hüsniye Karakoyun’un haberine göre DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Tunceli’deki yaylacılar için beş adet portatif tuvalet yaptırdı. Tunceli İl Özel İdaresi’nin bahçesine getirilen portatif tuvaletler için bugün resmi açılış töreni düzenlendi. Üzerlerine Türk bayrağı asılan tuvaletlerin kurdelesini, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım birlikte kesti.

Özkan, Demirdöğen ve Yıldırım, törende kısa birer konuşma yaptı. Alkışlarla süren tuvalet açılışı, protokol üyelerinin tuvaletleri incelemesiyle son buldu.

KIŞ GELİRKEN YAYLADA DUŞ ÖZELLİKLİ TUVALET

Portatif tuvaletlerin küçükbaş hayvancılıkla uğraşan sürü sahiplerinin kullanımı için yaylalara monte edileceği açıklandı. Tuvaletlerin, aynı zamanda duş kabini olarak da kullanılabileceği belirtildi. Ancak bu hizmetin, yaylacıların soğuklar nedeniyle köylerine dönmeye başladıkları bir zamanda verilmesi dikkat çekti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bakan Bey Kendine Özel Konukevi Yaptırıyor Tanju Özcan'dan Afgan mülteciye çok sert yanıt Erdoğan'ın başdanışmanı yerden yere vuruldu Pervin Buldan: Kandil'e Erdoğan'ın Onayıyla Gittik