Ana Sayfa
06 Mart 2023 ( 79 izlenme )
Reklamlar

Beş lider bugün toplanıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa'dan kalkmasının ardından Millet İttifakı’nın liderleri bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde toplanacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını ittifakın “en yaşlı lideri” olduğu gerekçesiyle Temel Karamollaoğlu açıklayacak. Aday tanıtımı ise 10 Mart’tan sonra.

6’lı masanın 5 ortağı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz ederek ayrılmasının ardından önceki gün bir araya gelerek yola devam kararı aldı. Liderler bugün saat 14.00’te yine Akşener’siz toplanarak cumhurbaşkanı adayını ve geçiş süreci yol haritasını açıklayacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in altılı masadan ayrılmasının ardından; CHP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti liderleri, Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde önceki gün Akşener olmadan ilk kez toplandı. Yaklaşık 4.5 saat süren toplantıda, liderler yaşanan süreci ve gelinen noktayı değerlendirdi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada birliktelik vurgusu yapılarak “Düne ve bugüne sıkışmadan, ‘Yarının Türkiyesi’ni inşa ve ihya etmekte kararlıyız! Bizler, 85 milyon insanımızın hiçbir ferdini dışarda bırakmadan, hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz; kaybedeni olmayan bir zaferdir” denildi. 

KARAMOLLAOĞLU AÇIKLAYACAK

Liderler, bugün ise Saadet Partisi ev sahipliğinde tekrar bir araya gelecek. Toplantıda, Millet İttifakı’nın 13. cumhurbaşkanı adayı ve geçiş süreci yol haritası açıklanacak. Cumhurbaşkanı adayının Saadet Partisi Genel Merkezi önünde, ittifakın “en yaşlı lideri” olduğu gerekçesiyle Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından ilan edilmesi bekleniyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, adaylığının açıklanmasının ardından CHP Genel Merkezi’ne geçecek. Ayrıca ittifakın yol haritasını cumhurbaşkanı adayının açıklaması bekleniyor.

TANITIM 10 MART’TAN SONRA

Adaylık tanıtımı ise 10 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’i feshetmesinden ve YSK’nin belirleyeceği seçim takviminden sonra, birkaç gün içinde yapılacağı belirtiliyor. Aday tanıtım toplantısının, yaşanan deprem felaketi nedeniyle müzikli olmayacağı kaydediliyor. 

Öte yandan Akşener ise beş liderin yapacağı toplantıya katılmayacak. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, “Son toplantıda yaptıkları hatayı belirtecek irade beyanını ortaya koyarlarsa kapı açık” ifadelerini kullanmıştı. Millet İttifakı’nın bundan sonra yoluna beş parti olarak devam edeceği, Cumhurbaşkanlığı’nın kazanılması halinde kurulacak Millet İttifakı yönetiminde İYİ Parti’nin yer almayacağı dile getiriliyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Devlet hastanesinde üfürük seansı! Depremzedelere biber gazıyla müdahale: 'Önce enkaz altında bıraktılar, şimdi TOMA yolluyorlar' Sedat Peker'den Yeni İfşalar ! Soylu ile Aracısını İfşa Etti Ne Kılıçdaroğlu ne İmamoğlu ne de Yavaş! 6'lı Masa'nın adayı İlhan Kesici mi oluyor?