Ana Sayfa
16 Ekim 2019 ( 116 izlenme )
Reklamlar

Beyaz Saray: Trump'ın yardımcısı Mike Pence Ankara'ya gidecek

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikalı muhabirin sorusu üzerine Türkiye'ye gelecek olan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'le kendisinin değil bakanların görüşeceğini söylemişti. Erdoğan'ın açıklaması sonrası Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Pence, Erdoğan'ın görüşmeyi reddetmesine rağmen Ankara'ya gidecek." denildi.

Sky News muhabirinin "Pence ve Pompeo'ya neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Mike ve Pompeo ile görüşmeyeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben dimdik ayaktayım" dedi. Erdoğan, "Onlar karşıtlarıyla (mevkidaşlarıyla) görüşecekler. Ben Trump geldiği zaman konuşurum" demişti. Erdoğan'ın açıklamasından sonra Beyaz Saray konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Ankara'ya gideceği bildirildi.

TRUMP, PENCE'İN GELECEĞİNİ DUYURMUŞTU

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bugün Türkiye'ye gelecek. Pence ve Pompeo'nun Türkiye'ye geleceğini ABD Başkanı Trump duyurmuştu. Beyaz Saray'ın bahçesinde yaptığı konuşmada, Pence ve Pompeo'nun yarın Suriye konusunu görüşmek için Türkiye'ye ziyarette bulunacağını açıklamıştı.

"ERDOĞAN: BEN TRUMP'LA GÖRÜŞECEĞİM"

Bu gelişmeler üzerine Meclis Toplantısı'nın ardından Erdoğan'ın yanına giden Sky News muhabiri, Pence ve Pompeo'nun Türkiye ziyaretini sordu. Muhabir, "Endişeli misiniz?" diye sordu, Erdoğan ise "Neden endişeli olayım?" şeklinde yanıt verdi.

Amerikalı gazetecinin "ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'ya neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Erdoğan, "Onlar karşıtlarıyla (mevkidaşlarıyla) görüşecekler. Ben Trump geldiği zaman konuşurum" dedi.

FAHRETTİN ALTUN AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Fahrettin Altun, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün SkyNews kanalına yaptığı değerlendirmede bugün Ankara'da bulunan ABD heyetini kabul etmeyeceklerini ifade etmişlerdir. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve beraberindeki heyetin yarın kabul edilmesi planlanmaktadır." dedi.


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Fatih Altaylı'ya 7 ay hapis cezası Kürt açılımında Akil adam Orhan Gencebay: Dolar dış güçler yüzünden yükseliyor Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kadınlar hakkındaki yeni sözleri günlerce tartışılacak Asıl kar bu gece! Karadeniz'den gelecek kütleler İstanbul'da kuvvetli yağışa neden olacak