Ana Sayfa
26 Aralık 2020 ( 1769 izlenme )
Reklamlar

Bir Bu Eksikti! Poşetten Sonra O da Paralı Olacak...

Ücretli poşet uygulamasından sonra içecek ambalajlarına da depozito düzenlemesi geldi. Meclis’te kabul edilen yasaya göre 20 milyar liralık tasarruf hedeflenen uygulama için Türkiye Çevre Ajansı kurulacak. Ayrıca bundan sonra marketlerde ücretsiz ince poşetlerin yerini kese kâğıdı alacak.

Ücretli poşetle plastik tüketiminin yüzde 80’lere varan oranda azaltılmasının ardından, içeçecek ambalajlarında da 20 milyar lira tasarruf hedefleyen düzenleme önceki gece Meclis’te kabul edildi. 

Yasayla kurulacak Türkiye Çevre Ajansı, sıfır atık hedefi doğrultusunda, depozito bedeli alınarak piyasaya sürülen ürünlerin tüketilmesi sonrasında iade alınması ve depozito bedelinin geri ödenmesine dayalı sistem üzerinden çalışacak. Ajans depozito yönetim sistemi kuracak ya da kurduracak. Ajans, ‘ceza ve ihalelerden yasaklama’ hükümleri hariç, Kamu İhale Kanunu hükümlerine tabi olmayacak. Depozito yönetim sisteminin kurulması, işletilmesi ve faaliyetlerine ilişkin yapacağı alım ihalelerinin usul ve esasları Cumhurbaşkanınca belirlenecek. Sistemin başlangıç yılı ise salgın nedeniyle bir yıl süreyle ertelenecek.

Çevre Ajansı’yla da 20 milyar lira civarında olan içecek ambalajlarının yüzde 90’ınını geri dönüşüme kazandırıp, geri dönüşüm oranını da yüze 13’ten yüzde 35’e çıkarılması hedefleniyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bozkurt'a gelen yardımlar AKP İlçe Başkanının köyüne dağıtıldı Erdoğan'ın Programları Yaşadığı Hastalık Nedeniyle İptal Edildi Sokak hayvanlarını besleyen kadını tehdit etti: Sana mermi atarım Okul müdürlerinden liseli kıza iğrenç tuzak