Ana Sayfa
18 Ocak 2022 ( 5303 izlenme )
Reklamlar

Bir genç daha yaşamına son verdi

Cemaat baskısı ve yaşam zorlukları nedeniyle intihar eden Enes Kara'dan sonra onunla aynı yaşta olan Samet Demir de İstanbul’da yaşamına son verdi. Vapurdan atlayan Demir'in intihar sebebi öğrenilemezken, cenazesi ise 6 gündür bulunmadı. 

Yeni Yaşam'dan Yusuf Özdemir'in haberine göre, aslen Siirtli olan Zeytinburnu’ndaki ailesi ile birlikte kalan 20 yaşındaki Samet Demir, Şişli’de bulunan bir firmada temizlikçi olarak çalışıyordu. 10 Ocak Pazartesi günü izinli olan Demir, Kadıköy’e gitti. Akşam saatlerinde de eve dönmek için KadıköyEminönü vapuruna bindi. Saat 21.05 sıralarında vapurun arka kısmına geçen Demir, üstündeki elbiseleri çıkararak, Haydarpaşa açıklarında denize atladı. Bu intihar olayından ne vapur kaptanı ne de vapurdaki güvenlikçiler haberdar oldu.

45 DAKİKA SONRA HABERLERİ OLDU  

Vapur, Eminönü İskelesi’ne vardığında yolcular Demir’in elbiselerini fark etti. Bu sırada saat 21.50’yi gösteriyordu. Yani vapur görevlileri olaydan ancak 45 dakika sonra haberdar oldu. Bunun üzerine olay yerine gelen polis, vapurun güvenlik kamerasını inceledi. Görüntülerde Demir’in Haydarpaşa açıklarında intihar ettiği görülüyor. Üzerindeki elbiseleri çıkaran Demir, cüzdanını da yere koyduktan sonra denize atlıyor. 

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR   

Kimlik üzerinden aileye ulaşan polis, Demir’in intihar ettiği bilgisini verdi. O günden bu yana Demir’in cenazesine ulaşılamazken, Demir’i arama kurtarma çalışmalarının, “hava şartları” gerekçe gösterilerek yavaş yürütüldüğü belirtildi. Neden intihar ettiği bilinmeyen Demir’in ailesi ise olayın araştırılmasını ve açığa çıkmasını istiyor. 

Aradan geçen 7 güne rağmen cenazenin bulunmadığını ve etkin bir soruşturmanın yürütülmediğini belirten Demir’in ağabeyi Cahit Demir, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, olayın geniş bir şekilde araştırılmasını istedi. Verilen dilekçede ağabey Demir şunları belirtti: “Samet Demir benim kardeşim olur, 10 Ocak’ta Fatih Balat’ta bulunan deniz polisi bizi aradı. Kadıköy’den Eminönü’ne geçen vapurda görgü tanıklarının tespiti ile kardeşimin intihar ettiğini ifade ettiler. Biz de tabi ki de endişelendik ve araştırmaya başladık. Kardeşimin kullandığı telefon hala kayıp. Bu telefonun bulunmasını ve sinyal yeri tespiti ile kardeşimin nereye gittiğinin tespit edilmesini istiyoruz. Yine WhatsApp görüşmelerinin incelenmesini ve kardeşimin birlileri tarafından tehdit edilip edilmediğinin incelenmesini istiyoruz. Dilekçemizin, ilgili karakola sevki ile vapurda bulunan kamera kayıtlarının istenilerek incelenmesi ve yanında kimlerin olduğunu ve neden atladığının tespiti ile kardeşimin bulunması için gerekenin yapılmasını istiyorum.”

POLİS GÖRÜNTÜLERİ VERMEDİ 

Ağabey Cahit Demir, olayı öğrenir öğrenmez Fatih’te bulunan Balat Deniz Karakolu’na gittiklerini ve görüntüleri izlediklerini söyledi. Kayıtları istediklerini ancak polisin “güvenlik” ve “sosyal medyada paylaşırsınız” diyerek görüntüleri vermediğini aktaran Demir, “Kardeşim vapurdan atlıyor ama hiçbir güvenlik görevlisi ve kaptan bunu fark etmiyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Kardeşim denize atladıktan 45 dakika sonra fark ediliyor. Onu da yolcular fark ediyor. Bu nasıl bir vapur? Demek ki bu vapurda bir cinayet yaşansa kimsenin haberi olmayacak” diye ifade etti.

TELEFONU KAYIP 

Kardeşinin telefonunun da kayıp olduğunu ancak polislerin bu konuda da kendilerine herhangi bir bilgi vermediğinin altını çizen Demir, “Telefonun bir an önce bulunmasını ve kardeşimin nereye gittiğinin tespit edilmesini istiyoruz. Yine yazışmalarının bulunmasını istiyoruz. Aile olarak neden bize bilgi verilmiyor anlamış değiliz” diye konuştu.

"OLAY NETLEŞTİRİLMEDİ"

Demir, kardeşinin neden intihar ettiğine dair bir bilgisinin olmadığını ifade ederek, “Hiçbir sıkıntısı yoktu. Sigara dahi içmezdi. 3 ay sonra askere gidecekti. Bunun için bir ay sonra işten ayrılıp Siirt’e gidecekti. Orada iki ay kaldıktan sonra askere gidecekti. Neden böyle bir şey yaptı anlamış değiliz. Onun için bu olayın netleştirilmesini istiyoruz” dedi.

SADECE TEK BİR TENKE ÇALIŞIYOR 

Pazartesi’den bu yana kardeşinin cenazesinin bulunmadığını vurgulayan Demir, arama kurtarma çalışmalarının “hava şartları” gerekçe gösterilere geç yürütüldüğünü söyledi. Kardeşinin bir an önce bulunması için çağrıda bulunan Demir, “Arama kurtarma çalışmaları hızlandırılmalı. Bunun için herkes elinden geleni yapmalıdır” dedi. Öte yandan son iki gündür havanın güzel olduğu İstanbul’da, arama kurtarma ekiplerinden sadece bir teknenin çalışması dikkat çekti. 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bu fotoğrafa bu sözlere bakın da utanın: Kızım ayvanın yarısını yarına bıraktım Sosyal konut projesi Meclis gündemine taşındı T*c*v*z Listesi Yayınlayan Kişi Öyle Biri Çıktı ki... Google verileri acı tabloyu gözler önüne serdi!