Ana Sayfa
21 Ocak 2020 ( 1161 izlenme )
Reklamlar

Bir kez daha uyarmak istiyorum... Büyük bir felakete neden olabilir

Prof. Dr. Naci Görür, Kanal İstanbul'a ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Görür, "Fayların bazılarının canlı olma olasılığı var, büyük bir felakete yol açabilir. Kanalın Marmara ağzıKüçükçekmece arası beklenen 7,2 büyüklüğündeki depremden çok şiddetli etkilenebilir" dedi.

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, resmi Twitter hesabından iktidara şu uyarılarda bulurdu:

Arkadaşlar bir kaç kez medyada açıkladım ama anlaşıldığından emin değilim. Buradan bir kez daha yetkilileri uyarmak istiyorum: Kanal İstanbul’un K. Çekmece Marmara arası çok riskli. Buradaki kıtasahanlığı Çekmece gölleri açıklarında çok faylı. Bu faylar KBGD doğrultusunda.

Bu fayların bazılarının canlı olma olasılığı çok fazla. Bunlar çok sığ da değiller, bazı kesitlerde 45 km derinlikte. Eldeki sismik kesitlerden tam olarak değerlendirilemiyor. Denizdeki bu fayların Çatalca Fay Zonu ve Çekmece gölleri etrafındaki heyelen sistemlerinin kökleri ile de ilişkileri olabilir.

Dolayısıyla Kanalın Marmara ağzıK. Çekmece arası beklenen 7,2 büyüklüğündeki depremden çok şiddetli etkilenebilir. Burada kıtasahanlığının parçalanmış olması ve mevcut fayların harekete geçme olasılığı Kanalın bu kısmında şiddeti daha da artırarak büyük bir felakete neden olabilir.

Yetkililere sesleniyorum. Lütfen ama lütfen sözkonusu kıtasahanlığında ayrıntılı jeolojik ve jeofizik çalışma yapmadan Kanala kazma vurmayın.

Odatv.com

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Arap medyası AKP'nin seçim planını açıkladı. Sızdırılan son bilgileri yazdılar Saray'da fırtınalar koparacak anket. Cumhur İttifakı'na üç büyük şehirden kara haber "Koyu AK Partiliydim" diyen vatandaş CHP'li Başkandan bakın ne istedi. Herkes şok oldu Kadın Hakimden Örgüt Liderine: Senin İçin Aşkım