Bir yanda virüs kabusu bir yanda volkan patlamaları: Dünyanın çivisi çıktı

1738 izlenme 12 Nisan 2020
Reklamlar
Dünya bir yandan korona virüsle uğraşırken diğer yandan da volkan patlamaları yaşanıyor. Nisan ayının 11 günlük bölümünde dünyanın çeşitli yerlerindeki 6 volkanın patlaması dikkat çekti.

Dünya 2020 yılının başından beri büyük krizlerle uğraşıyor. Yılın başından bu yana bir yandan savaş tehlikesi, deprem ve çığ felaketleri atlatılırken, diğer yandan da salgınla mücadele sürüyor. Öte yandan 2020 yılında dünyanın çeşitli yerlerinde üst üste meydana gelen yanardağ patlamaları da dikkat çekiyor. Sadece Nisan ayında çeşitli yerlerde 6 volkan patlaması gerçekleşti.

Nisa ayındaki ilk volkan patlaması Şili’de gerçekleşti. Bölgedeki en aktif volkanlardan biri olan Nevados de Chillan Nisan ayının ilk günü patladı. İkici patlama ise Japonya’da gerçekleşti. Dünyanın en tehlikeli volkanları arasında gösterilen Sakurajima volkanı 4 Nisan tarihinde patladı.

Japonya’daki patlamadan 4 sonra ise Guatemala’daki bir volkan patladı. Ülkenin en ünlü turistik merkezlerinden biri olan Antigua'ya yaklaşık 16 kilometre mesafede olan Volcan de Fuego 8 Nisan tarihinde patladı.

Tarihler 11 Nisan’ı gösterdiğinde ise bir volkan patlaması Endonezya’da gerçekleşti. Ülkedeki en aktif volkan olan ve 1548 yılından bu yana düzenli olarak lav püskürten Merapi yanardağında bir patlama gerçekleşti. Öte yandan aynı tarihte ülkedeki bir başka volkan olan Karakatau’da da bir patlama meydana geldi.
 
Nisan ayında şu ana kadar meydana gelen son volkan patlaması yine 11 Nisan tarihinde Meksika’da gerçekleşti. Orta Meksika’nın ikiz volkanlarından biri olan ve “Don Goyo” adıyla da bilinen Popocatepetl yanardağı da patlayan bir başka volkan olarak kayıtlara geçti. Söz konusu patlamaların olası depremleri ne kadar tetiklediği henüz bilinmiyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'li Eski Şehircilik ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar baş kaldırdı Veli Ağbaba'dan AKP'ye olay yaratacak sözler! 'Hangi Ahlaksız.. Namussuz.. Utanmaz!' AKP’den CHP’ye geçen belediyelere SGK’dan haciz Cumhurbaşkanı’na hakaret davalarında rekor kırıldı