Ana Sayfa
10 Nisan 2020 ( 1860 izlenme )
Reklamlar

Birleşmiş Milletler, çekirge istilası uyarısında bulundu

Birleşmiş Milletler, Doğu Afrika ülkelerinin gelecek yağmur döneminde öncekilerin 20 katı büyüklükte bir çekirge istilasıyla karşılaşabileceğini duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre çekirge istilasına ilişkin yeni gelişmeler yaşanıyor. BM Gıda ve Tarım Örgütünden (FOA) yapılan açıklamada, Kovid19'a rağmen Doğu Afrika ülkelerinde çöl çekirgesi istilasına karşı ilaçlama çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi.

3 ÜLKE TEHLİKEDE 

Şimdiye kadar 10 ülkede 240 bin hektarlık alanın ilaçlandığı ve 750 kişiye kontrol operasyonlarına ilişkin eğitim verildiği belirtilen açıklamada, özellikle Kenya, Etiyopya ve Somali'deki durumun alarm verici seviyede olduğuna işaret edildi.

20 KAT DAHA BÜYÜK 
 
Kontrol çalışmaları hızlandırılmazsa çöl çekirgesi sürülerinin bu yağmur döneminde öncekinden 20 kat daha büyük olabileceği ifade edilen açıklamada, halihazırda gıda yetersizliği yaşayan milyonlarca Doğu Afrikalı için durumun ciddileşeceği vurgulandı.

YEMEN VE İRAN RİSK ALTINDA 

Açıklamada, iç savaşın yıkıcı etkileriyle karşılaşan Yemen ile İran'ın da tehdit altında olduğu belirtildi.

35 BİN KİŞİLİK GIDA TÜKETİYOR

Aylardır Doğu Afrika ve Orta Doğu ülkelerindeki tarlalara zarar veren çekirge sürüleri, her gün 150 kilometre yol katedebiliyor. Bir kilometrekarede yer alan 4080 milyon çekirge, sadece bir günde 35 bin kişiye yetecek gıdayı tüketebiliyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kan donduran bir skandal daha.. Hediye kutusuna 800 bin lira Adnan Tanrıverdi'nin anayasa modeli: Başkent İstanbul, resmi dil Arapça! Sedat Peker'den 'Soylu' iddiası: Bütün çaldığın çırptığın ne varsa hepsinin dosyası önümde!