Ana Sayfa
21 Kasım 2021 ( 735 izlenme )
Reklamlar

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan cumhurbaşkanlığı adaylığı çıkışı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, hiçbir parti genel başkanının, cumhurbaşkanlığına adaylığını koymaması gerektiğini söyledi.

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, resmi sosyal medya hesabın cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair bir paylaşımda bulundu.

Özcan, Erdoğan döneminin artık sona bittiğinin netleştiğini vurgularken, olası cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir parti genel başkanının, seçimlerde adaylığını koymaması gerektiğini vurguladı.

İşte o paylaşımlar:

1 Erdoğan döneminin sona ereceği artık netleşmiştir.
Şayet Parlementer Sisteme dönme konusunda muhalefet samimi ise; hiçbir Siyasal Parti GENEL BAŞKANI, Cumhurbaşkanı adayı olmamalıdır. Zira, Siyasi Parti Genel Başkanları Parlementer sistemlerin doğal Başbakan adaylarıdır.

2 Parti Gen. Başkanlarının ucube sistemde CB adayı olmaları ve seçilmelerinin, sistemi kalıcı hale getirebileceğinden kaygılıyım. Parlementer sisteme dönene kadar parti genel başkanları, bakanların kendilerine bağlı olacağı kuvvetli CB yardımcısı olmaları en doğru seçenek olacak.

3 Böylelikle güçlü CB yardımcısı siyasi parti genel başkanları, dengedenetim mekanizmasını işletilmesini sağlamanın yanı sıra, parlamenter sisteme dönüş garantisinin sigortası da olacaktır.

4Bunların yazmamın sebebi, bu ülkeyi çok seven, milletinin menfaatlerini her zaman her şeyin üstünde tutan,4 dönem Milletvekilliği yapan, halende Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan sorumluluk duyan bir T.C. Vatandaşı olarak torunlarımın gözlerine pişmanlıkla bakmamak içindir




Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

TARKİM'de Büyük Vurgun! Depo depo vurgun! İhtiyaç sahipleri için topladıkları yardımları satıp altına yatırdılar AKP'lilere 100, diğerlerine 150 lira Fatih Altaylı iktidarla köprüleri bir kez daha attı