Ana Sayfa
23 Kasım 2021 ( 250 izlenme )
Reklamlar

Bolu Belediyesi'ne Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından inceleme başlatıldı

Bolu Belediyesi'nin vermiş olduğu kararla ilgili Adalet Bakanlığı'na bağlı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu inceleme başlattı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz haftalarda Suriyeli ve Afgan mültecilerle ilgili yaptığı açıklamalarda nedeniyle uzun süre gündemden düşmemişti. Özcan, Bolu'daki Suriyelilerin ülkelerine dönmesini istediklerini belirterek, yabancıların su ve çöp kullanımıyla ilgili ücretlerini artıracaklarını belirtmişti. 

Özcan'ın daha önce duyurduğu bu tasarılarla birlikte, Bolu Belediyesi Nikah Salonu'nda nikah kıyan yabancı uyruklulardan 100 bin TL alınması teklifi belediye meclisinden geçti.

İNCELEME BAŞLATILDI

Bu tasarının meclisten geçerek yasalaşmasının ardından tartışmalar başladı. İnsan hakları savunucuları, Özcan ve belediye meclis üyelerinin insan haklarının ihlal ettiğini belirtti. 

Adalet Bakanlığı da söz konusu kararla ilgili harekete geçti. Buna göre Adalet Bakanlığı'na bağlı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından kararla ilgili inceleme başlatıldı.

KARAR DEĞERLENDİRECEK

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Bolu Belediye Meclisi'nde alınan kararı değerlendirdikten sonra kararını açıklayacak. İhtimaller arasında, söz konusu yasanın iptal edilmesi de var. Eğer Adalet Bakanlığı söz konusu yasanın insan haklarını ihlal ettiğini tespit ederse, bu yasanın yürürlükten kaldırılabileceği konuşuluyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yemekleri beğenmeyen işçiler yemekhaneyi birbirine kattı Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Zehir Zemberek Sözler! İşte Korona'da Umre Gerçekleri! "Kadınların hafif şekilde dövülebileceği" vaaz edilen cami hakkında karar