Borçlar AKP’den kaldı haciz CHP’ye geldi, iki yıldır bekleyen dosyalar var

211 izlenme 13 Kasım 2020
Reklamlar
Samsun Atakum Belediyesi’ne AKP döneminden kalan borçlar nedeniyle haciz geldi. Şu anki belediye başkanı CHP’li Cemil Deveci, köylülere ücretsiz yem dağıtmak için yaptırdığı Halk Yem Evi Tesisi'nin açılış kurdelesini kestiği sırada karşısında icra memurlarını görünce isyan etti.

Samsun'un Atakum İlçe Belediye Başkanı CHP'li Cemil Deveci, köylülere ücretsiz yem dağıtmak için yaptırdığı Halk Yem Evi Tesisi'nin açılış kurdelesini kestiği sırada karşısında icra memurlarını buldu. Törene katılan muhtarlar, “Ayıp” diye tepki gösterirken AKP döneminden kalan borçlar nedeniyle, göreve başladığı günden buyana haciz baskısıyla karşı karşıya olduğunu belirten Deveci isyan etti.

Deveci şunları söyledi:

BELEDİYENİN HESAPLARI HACZEDİLDİ
 
 Göreve ilk başladığım gün saat 9.30’da Belediyenin paydaşı, sahibi olduğu Atakum İmar İnşaat Şirketi’nin borçlarına mahsuben hem belediyenin hesapları hem de şirketin hesapları haczedildi.

NE MÜLKÜMÜZ VAR NE KREDİ ALABİLİYORUZ

Masa, sandalye, çanak, çömlek gibi şeyler haczedildi. O günden bu yana haciz işlemleri devam ediyor. Atakum Belediyesi’nin bugün itibariyle 300 milyon TL borcu var. Bir önceki yönetim de 65 milyon TL satmış (Belediyeye ait taşınmaz). Bugün ne değerlendirebilecek mülkümüz var ne de ilgili kurumlardan kredi alabiliyoruz.

TASARRUF ETTİĞİMİZ BÜTÇE İLE ÇALIŞIYORUZ

Büyük bir coşkuyla hem tesisimizi açıyor hem de projeyi köylülerimize anlatıyorduk. Bu arada, sanki hesaplanmışçasına herkesin ortasında icra memuru geldi. Şirketin alacaklarına dayanarak haciz işlemi yapacağını söyledi. Evet, alacaklı, yapabilir ama iki yıldır Samsun’da herkes biliyor ki bu şirketin yaklaşık 40 milyon borcu var, bir kuruşluk mülkü yok. Elimizde kalan kilitli taş parke üretim tesisi var. Tesisteki makine yaklaşık 500 bin lira. Üzerinde de bir yığın haciz var. Kamu haczi var, bir yığın alacaklı var. Bu bilinerek oradaki insanların ortasında, biraz da tahrik edercesine, ‘Bizim sizden alacağımız var. Alacağımıza karşılık size haciz uygulayacağız’ dediler. Yoktan var etmeye, hizmet etmeye çalışıyoruz ve tasarruf ediyoruz. Şu anda Atakum Belediyesi, Karadeniz’in en başarılı belediyelerinden bir tanesi. Tasarruftan oluşturduğumuz bütçe ile çalışıyoruz.

İKİ YIL OLDU, SAVCILIKTAKİ DOSYALAR AÇILMADI

Cumhuriyet savcılığında bekleyen dosyalar var. İki yıl oldu daha o dosyaların sayfaları açılmadı. Ben bu ülkenin yurttaşıyım, Atakum gibi 300 bin nüfusu barındıran bir kentin yöneticisi, belediye başkanıyım. Atakum, Karadeniz’in göz bebeği.

NE OLMUŞTU?

Atakum İlçe Belediye Başkanı CHP'li Cemil Deveci, Halk Yem Evi Tesisi'nin açılış kurdelesini kestiği sırada icra memurları belediyenin Kilitli Taş Parke Üretim Tesisi'ndeki dev makineyi haczetti. Tam kurdele kesilirken icra memurlarının geldiğini gören muhtarlar da “Bugünü özellikle mi seçtiniz? Siz bunu bilerek mi yapıyorsunuz? Gerçekten ayıptır. Bugün burada bir açılış var. Köylüler, muhtarlar açılış için toplanmışız. Tam da bugün geliyorsunuz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.  
 
AKP'li yönetimden kalan borcun 151 bin 338 TL olduğu öğrenildi. Haczedilen kilitli taş üretim makinesine ise icra memurları 200 bin TL değer biçti. Makine, tesisin içerisinde tutulmasına rağmen haciz nedeniyle artık üretim yapılamayacak.

Haczedilen Kilitli Taş Parke Tesisi’ndeki üretim makinesinin günlük yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğunda yolu kaplayacak kilitli taş parke üretebildiği öğrenildi. Tesiste üretilen kilitli taş parkeler kentin yeni gelişen mahallelerindeki yol yapım çalışmalarında kullanılıyordu. Tesis, yaklaşan kış ayları öncesinde birçok sokağı çamurdan kurtarmak için yoğun mesai ile aralıksız üretim gerçekleştiriyordu. Haczedilen makine ile gerçekleştirilen imalatlar sonucu Atakum’da son 1,5 yılda yaklaşık 250 kilometre uzunluğunda yolun zemin kaplaması yapılarak vatandaşlar ve taşıt sürücüleri konforlu ulaşıma kavuşturulmuştu.

Kaynak: ANKA

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'li Mahir Ünal, CHP'nin '128 milyar dolar nerede?' sorusunu cevapladı... 2008 yılında yayınlanan kitapta ilginç korona virüs detayı! Kılıçdaroğlu'nun odasına çekilip aldığı karar ortaya çıktı. Fatih Altaylı’dan bomba kulis Bu kadar taahhüt bedeli olur mu